Stiže prva microSDXC kartica od 512 GB

Novi lider na tržištu na tržištu prenosivih memorija.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.01.2018. / 09:14

Memorijska kartica (Foto: Integral Memory) (Foto: Integral Memory)

Korisnici će uskoro biti u mogućnosti kupiti prvu microSDXC karticu kapaciteta 512 GB, koju donosi britanska kompanija Integral Memory.

Kartica Integral Memory 512 GB microSDXC model je najvećeg kapaciteta još od objave SanDiskove microSDXC kartice od 400 BG iz kolovoza prošle godine.

Prethodni rekorder (SanDisk 400 GB microSDXC) i dalje ima sjajnu brzinu od 100 MB/s, dok maksimalna brzina čitanja podataka s Integral Memory kartice od 512 GB iznosi 80 MB/s. Minimalna brzina pisanja iznosi 10 MB/s, a zadovoljava V10 standard za video te se može koristiti za kamere koje snimaju full HD videozapise.

Iako na tržištu postoje brže kartice, ovaj novi model trebao bi biti dovoljno brz za snimanje 1080p videozapisa ili skladištenje ogromne količine fotografija, videosadržaja, glazbe i drugih podataka.

Kompanija ističe da bi nova microSDXC kartica trebala biti dostupna u veljači, a bit će pogodna za korištenje u telefonima, tabletima, akcijskim kamerama i drugim uređajima. Informacije o cijeni nove kartice za skladištenje podataka trenutno nisu poznate, no ako usporedimo sa SanDiskovom karticom od 400 GB čija cijena iznosi 250 dolara (oko 1600 kn), sumnjamo da će ova od pola terabajta biti imalo jeftinija.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti