Stiže uskoro: Objavljeni novi detalji o nadolazećem Googleovu smartphoneu

Velik ekran, najjači procesor Snapdragon i najnovija verzija Googleova Androida (verzija O) glavni su aduti nadolazećeg Pixela.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2017. / 08:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je prošle godine promijenio strategiju, odustao od branda Nexus i predstavio prve pametne telefone pod brandom Pixel koji konkuriraju najboljim modelima na tržištu pametnih telefona. Ova kompanija već neko vrijeme priprema Pixelove nasljednike – ranije glasine koje su kružile mrežom govorile su kako će Google ove godine predstaviti i Pixel XXL koji će imati još veći ekran, no u posljednje vrijeme sve se više govori kako su odustali od jednog telefona te će predstaviti nasljednika Pixela, dok će se kao Pixel XL 2 prodavati uređaj s velikim ekranom koji je razvijan kao model XXL.

Naravno, sve su ovo neslužbene informacije i trenutno nam jedino preostaje pratiti (sve brojnije) glasine, a nedavno su objavljeni novi neslužbeni podaci vezani uz Pixelov model s većim ekranom. Novi model Googleovci navodno razvijaju u suradnji s LG-jem te bi ekran tog modela trebao iznositi 5,6 ili 5,7 inča, uz rezoluciju od 2560x1312 piksela, dok bi procesor trebao biti posljednji i najjači Snapdragon 835 koji već pokreće neke od najboljih telefona predstavljenih ove godine. Ostale specifikacije uključuju 4GB RAM-a, 32 odnosno 128GB memorije, stražnju kameru rezolucije 12MP i prednju 8MP kameru, a postoji mogućnost da se, poput Applea, i Google odluči na izbacivanje izlaza za slušalice tako da će korisnicima biti potreban adapter koji će slušalice povezati s USB-C priključkom.

Telefon će, naravno, pokretati Googleov mobilni operativni sustav Android – neke glasine kažu da će to biti aktualna verzija Nougat, no Googleovi telefoni uvijek su radili na najnovijim verzijama Androida pa će vjerojatno i novi modeli Pixela raditi na verziji Android O.

Prošlog tjedna objavljena je još jedna zanimljiva glasina, odnosno vijest vezana uz Google i buduće modele njihovih pametnih telefona – naime, ova kompanija navodno kreće s razvojem vlastitih procesora koji će pokretati njihove pametne telefone. Njihovi procesori neće pokretati ovogodišnje modele Pixela, no možemo ih očekivati već u drugoj polovici sljedeće godine te će Pixel 3/XL 3 pokretati Googleovi procesori.

Izvor: Droid life
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti