Stižu Metini chatbotovi, jedan bi mogao biti baziran na popularnom liku iz legendarne Futurame

O Metinim planovima oko umjetne inteligencije još ranije je govorio Mark Zuckerberg, a njegove tadašnje najave sada postaju stvarnost.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2023. / 13:34

Zuckerberg u metaversu (Foto: Facebook)

Poznato je kako i Meta ima velike planove s umjetnom inteligencijom, a na čemu su radili tijekom proteklih mjeseci mogli bi uskoro i saznati. Zuckerbergova kompanija, prema posljednjim medijskim informacijama, razvija chatbot nazvan “Gen AI Personas” koji će primarno biti namijenjen mlađim korisnicima, a zanimljivo je kako bi njihov chatbot trebao imati više različitih osobnosti.

Slika nije dostupna Zuckerberg predstavio nov Metin AI, no svi se pitaju - otkud mu podaci za obučavanje?

Meta svoj alat baziran na umjetnoj inteligenciji već testira na Instagramu, a imaju i velike planove oko razvoja alata za kreiranje AI chatbota koji bi bio namijenjen poznatim osobama. Putem tog alata, glumci, pjevači, influenceri i drugi celebrityji mogli bi razviti vlastiti AI chatbot koji bi u njihovo ime onda komunicirao s fanovima. Također, u planu je i chatbot koji bi korisnicima trebao pomoći da budu produktivniji, prvenstveno pomažući im u kodiranju i drugim zadacima.

Što se tiče “Gen AI Personas”, Meta navodno priprema više desetaka takvih botova. Oni će, dakle, imati različite osobnosti, a među inim, spominje se i AI chatbot koji je baziran je na poznatom robotu iz Futurame Benderu tako da korisnici mogu očekivati da takav AI bude šaljivdžija koji će s njima komunicirati na način kakav bi trebao biti zabavan tinejdžerima. Kako će u praksi izgledati ta komunikacija s umjetnom inteligencijom, trebali bi saznati već ovog tjedna jer bi Meta svoje planove oko novih AI alata trebala predstaviti na konferenciji Connect u srijedu.

Prema osobama upoznatim sa situacijom u Meti, čiji zaposlenici trenutačno testiraju ove chatbotove, njihov zadatak, barem kada su u pitanju mladi korisnici, nije toliko da im pomogne u svakodnevici, riješi neke problem i slično, već oni prvenstveno žele potaknuti angažman korisnika kako bi što više vremena proveli uz Metine proizvode i alate. Razlog za to je jasan jer, što više vremena provode uz Metine proizvode, prikazivat će im se više ekrana.

Slika nije dostupna Meta si je postavila novi zadatak u stvaranju umjetne inteligencije

Informacije o Metinom razvoju AI alata nije nikakvo iznenađenje jer je o njima ranije ove godine govorio i Mark Zuckerberg. On je tada najavio kako će na početku biti fokusirani na stvaranje kreativnih AI alata, dok su dugoročno fokusirani na stvaranje AI chatbotova različitih osobnosti koji bi korisnicima trebali pomoći na različite načine.

Izvor: The Verge


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti