Već neko vrijeme mrežom kruže glasine o novom proizvodu koji priprema Apple - AirTags. Riječ je o hardverskom dodatku, poput malog privjeska koji korisnici mogu prikačiti na ključeve, novčanik ili staviti u torbu, a koji će putem posebne aplikacije biti povezan s iPhoneom. U slučaju da ne možete pronaći ključeve, moći će se pronaći putem aplikacije i AirTagsa. Riječ je, dakle, o Appleovoj kopiji uređaja kompanije Tile koja već godinama prodaje takve hardverske dodatke uz pomoć kojih se mogu pronaći izgubljene stvari. Tile ima i zvučnik tako da, kada putem pripadajuće aplikacije pozovete svoj uređaj, on će se odazvati i zazvoniti, a putem njega moguće je pronaći i izgubljeni telefon.

Slika nije dostupna Zagubili ste pametni telefon ili slušalice? Samsung ima zanimljivo rješenje kako ih pronaći

Nije teško zaključiti o kako je korisnom gadgetu riječ, a na to tržište sada želi zakoračiti ne samo Apple, već i njegov najveći konkurent na mobilnom tržištu - Samsung. Južnokorejska kompanija već je predstavila servis nazvan SmartThings Find baziran na bluetoothu te ultra-wideband (UWB) tehnologiji, a sljedeći korak koji pripremaju jest i poseban gadget, odnosno tracker koji bi iskoristio tu tehnologiju za pronalazak uređaja.

Samsungov gadget navodno bi se trebao zvati Galaxy Smart Tags te će njegova uloga biti slična ili ista kao i Tilea. Dakle, male uređaje poput privjeska spojit ćemo s ključevima, staviti ih u novčanik i druge vrijedne stvari ili stvari koje često gubimo i, ako ih ne možemo pronaći, moći ćemo ih dozvati putem posebne aplikacije na Galaxy telefonima. Iako nekakvih konkretnih informacija nema, za pretpostaviti je da bi se Samsungovi uređaji Smart Tags mogli koristiti i s drugim pametnim telefonima koji rade na Androidu, a ne samo s uređajima te južnokorejske tvrtke.

Slika nije dostupna Samsung priprema nešto potpuno novo u svijetu pametnih telefona?

Tileovi uređaji za pronalazak stvari dostupni su već godinama, no ulazak većih i poznatijih igrača na tržište poput Applea i Samsunga mogao bi u budućnosti uvelike popularizirati takve trackere te bi za koji mjesec ili godinu i AirTags, Smart Tags ili kako će se već ovi uređaji zvati, mogli postati još jedan gadget koji ćemo “morati” imati.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju