Što će se dogoditi kada bušilicom bušite ekran mobitela?

Koliko je danas teško razbiti ekran pametnog telefona? Ovisi o kojem uređaju pričamo, no čini se kako je to sve teže učiniti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.05.2017. / 19:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Corning Gorilla Glass je tehnologija zaslona koja štiti uređaj od grebanja ključem, razbijanja i drugih aktivnosti koje bi mogle oštetiti najvažniji dio pametnog telefona - ekran. Osim što ovaj uređaj dolazi sa snažnom baterijom koja podržava nekoliko dana korištenja, ima i vrlo čvrst ekran, zapravo toliko čvrst da ga možete probati bušiti pravom bušilicom

Oukitel K10000 Pro našao se upravo na ovom testu te dokazuje koliko su danas čvrsta stakla ekrana.


Osim ovog fascinantnog videa, K10000 Pro može izdržati oko 7 dana normalnog korištenje, a ako ga koristite na standby čak dva mjeseca. Osim što je izrađen od čvrstog stakla, ovaj 5.5 inča velik ekran ima i FullHD rezoluciju 1920 x 1080. Ispod samog ekrana se nalazi se MediaTek-ov osmerojezgreni procesor radnog takta 1.5GHz, te 3GB RAM-a i 32GB interne memorije. Što se tiče kamera, na prednjoj strani nalazi se kamera od 5MP, dok je na stražnjoj strani 13MP. Isto tako, uređaj ima čitač otisaka prstiju, mode za rukovanje samo s jednom rukom, Android 8 i dolazi u samo jednoj boji - crnoj.

Više informacija o uređaju možete pronaći na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti