Što je sljedeće za Apple? Na ovom projektu rade stotine ljudi, a mogao bi biti predstavljen 2026.

Prema neslužbenim informacijama, uređaj se već testira u Appleu, uz prilagođenu verziju iPadOS-a.

Martina Čizmić | 15.08.2024. / 10:17

Apple (Foto: Afp)

Appleov sljedeći veliki projekt moglo bi biti nešto što još nismo vidjeli od ekipe iz Coupertina. Nakon što su odustali od izrade automobila, a naočale za virtualnu i proširenu stvarnost Apple Vision Pro nisu polučile rezulat kakav su očekivali, navodno su se okrenuli u potpuno novom smjeru. Barem za Apple.

Prema izvješću Bloomberga, tim od nekoliko stotina ljudi u Appleu navodno radi na novom proizvodu koji bi tu tvrtku trebao uvesti u svijet robotike. I prije nego što pomislite da Apple priprema robota u stilu Teslinog Optimusa, treba stati na loptu.

Tim Cook Stiže iPhone Air koji je “samo korak prema nečem boljem”

Navodno rade na razvoju uređaja koji bi se sastojao od robotske ruke na koju se pričvršćuje zaslon, poput iPada, a koji bi potom tvorio jedinicu za kontroliranje pametnog doma, sudjelovanje u videokonferencijama, nadzor sigurnosti doma, gledanju filmova i slično.

Uređaj, koji bi svjetlo dana mogao ugledati 2026. ili 2027., naravno pod uvjetom da Apple u međuvremenu ne odustane od njega, mogao bi koštati oko 1000 dolara. Kako navodi Bloomberg, uređaj bi trebao koristiti značajke unutar Apple Intelligencea i prilagođavati nagib zaslona funkciji koju trenutno obavlja.

Apple Mac Mini (2018) Mini postaje još manji: Apple priprema svoje najmanje računalo dosad

Prema neslužbenim informacijama, uređaj se već testira u Appleu, uz prilagođenu verziju iPadOS-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti