Što se to kuha između Nikea i Applea? Sprema li se novi nosivi uređaj u Appleu s podrškom Nikea?

Jučer je odjeknula vrlo zanimljiva i neočekivana vijest iz Nikea da otpuštaju radnike u svom hardverskom dijelu u kojem se već dvije godine razvija jedan od najpopularnijih nosivih gadgeta Nike FuelBand.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.04.2014. / 10:29

Što se to kuha između Nikea i Applea? Sprema li se novi nosivi uređaj u Appleu s podrškom Nikea?

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Jučer je odjeknula vrlo zanimljiva i neočekivana vijest iz Nikea da otpuštaju radnike u svom hardverskom dijelu u kojem se već dvije godine razvija jedan od najpopularnijih nosivih gadgeta Nike FuelBand.

Naime, Nike je za Cnet istaknuo kako su navodi istiniti te kako će se otpustit mali broj radnika, u ovom slučaju navodno 55 od ukupno 70 koliko ih radi u tom odjelu. Razlog tome je što se Nike želi fokusirati na izradu fitnes softvera uključujući i Nike+ API pomoću kojeg bi ostali proizvođači hardvera mogli integrirati u svoje uređaje.

Da bi stvar bila zanimljivija Nike je trebao na jesen objaviti novu iteraciju svog FuelBanda koji je trebao biti tanji, no očito je da je projekt obustavljen, a uz njega na čekanje su stavljeni svi fizički proizvodi koji se razvijaju u Digital Sport timom kojeg sačinjava oko 200-injak ljudi.

Ovdje se već može postaviti pitanje kakva je veza između Applea i Nikea. Naime, znamo da ove dvije kompanije surađuju još od 2006. godine, kada je Nike uz pomoć Applea predstavio Nike+iPod senzor za tenisice. Također, Appleov CEO Tim Cook u nadzornom je odboru Nikea zadnjih devet godina, a često je u javnosti viđen kako nosi Nikeov FuelBand.

Poznato je i da se Apple sprema na tržište nosivih gadgeta već duže vrijeme, a prema svemu sudeći vjerojatno će ove godine predstaviti svoje nosive gadgete, očito u suradnji s Nikeom. Isto tako Apple sve više ulaže resursa u razvoj lifestyle aplikacija za praćenje zdravlja, što se u neku ruku siječe s Nikeovim idejama.

Na kraju se postavlja pitanje, da li je Apple ima utjecaj na odluku Nikea o izlasku s tržišta nosivih gadgeta. Pripremaju li ove dvije kompanije nešto veliko? Odgovor na to pitanje ćemo ipak pričekati, no nesumnjivo je da se nešto kuha.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti