Kako smo i prije najavljivali, Google je u San Franciscu predstavio novu dimenziju svojih karta te uz to predstavio još nekoliko noviteta.

Konačno ćemo od sada moći koristiti karte i u offline modu te time 'prišparati' nekoliko dragocjenih megabajta našeg internetskog prometa.

Google je objavio tri novosti vezano uz Google Maps, a to su mogućnost korištenja karta u offline modu, Street View za staze u prirodi, te 3D Google Earth mape koje će biti sastavni dio Google Mapsa.

Krenimo redom. Googleove mape od sada će korisnici moći koristiti i za vrijeme kada nemaju internet, odnosno bez potrebe za WiFi ili 3G mrežom. Kako bi se koristili nekom mapom, prije nego idete na put, moći ćete preuzeti mapu i koristiti ju koliko god želite. Plavi pin će vas i dalje pratiti koristeći se GPS tehnologijom.

Dalje, zahvaljujući sve naprednijom tehnologijom, putevi koji su namijenjeni hodanju od sada će biti pokriveni Googleovim kartama kako bi se lakše snalazili. Naime, kamere za Street View snimanje postale su manje čime je omogućeno snimanje teritorija i van cesta, autocesta, željeznica, itd. Jao onome koji će hodati neutabanim putevima s 20kg na leđima.

3D Google Earth mape od sada imaju novo sučelje koje se zove Tour Guide. Ova značajka omogućit će korisnicima da odaberu lokaciju, te krenu na virtualno prelijetanje sastavljeno od oblikovanih prikaza mjesta i atrakcija. Ovaj način prikaza izrađen je od slika koje su snimljene iz Googleovih aviona koji su prelijetali gradove, a koje su kasnije sastavljene pod određenim kutevima kako bi se dobile 3D slike. Ova će značajka biti dostupna za uređaje s Android i iOS uređajem u narednim tjednima.

Sada će biti zanimljivo vidjeti što sprema Apple, pošto se priča kako će izbaciti Google Maps kao servis za mape i ugraditi vlastit 3D servis mapa u novom iOS-u 6.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju