Što sve možemo očekivati na novom iPadu?

Još nas svega nekoliko sati dijeli od Appleovog događaja koji je stvorio popriličnu 'buku' u medijima vezano uz nagađanja što će Apple ovaj puta predstaviti.

Zimo Zimo Zimo | 07.03.2012. / 15:20

Što sve možemo očekivati na novom iPadu?

Još nas svega nekoliko sati dijeli od Appleovog događaja koji je stvorio popriličnu 'buku' u medijima vezano uz nagađanja što će Apple ovaj puta predstaviti.

Kao što je to slučaj kod svakog Appleovog događaja, tako je i ovaj puta. Nagađanja i glasina ima sve više kako se približavamo večernjim satima kada će na pozornicu nastupiti Appleovci.

Slikom kojom je najavio događaj, Apple je jasno dao do znanja kako glavna tema iPad, no što se sve priča na webu?


iPad HD, iPad 3 ili iPad 2GS


Iako je naziv iPad 3 neki logičan generacijski slijed, u medijima se dosta priča kako će novi iPad nositi naziv HD radi visokorazlučivog ekrana od 9.7 inča rezolucije 2048x1536, no isto tako dosta se priča kako će novi iPad vizualno biti vrlo sličan drugoj generaciji, što bi onda moglo značiti da će uređaj imati naziv 2GS.


4G


Konkurenti kao što su Samsung i Motorola već prodaju tablete kompatibilne s bržom bežičnom mrežom, no jedna od velikih glasina zasigurno je ta da će i Apple početi isporučivati uređaje s 4G LTE. Navodno je Apple uspio pronaći balans između vijeka trajanja baterije, visokorazlučivog zaslona te 4G LTE mreže. No unatoč tome što u Americi i AT&T i Verizon nude 4G, kod nas je ta opcija još uvijek u fazi testiranja.


Siri i kamera


Nakon što se pojavio na iPhoneu 4GS, očito je kako Apple želi milom ili silom zaobići Google, te nudi drugačiji način pretraživanja sadržaja putem mobilnih uređaja. Ono što mu je donekle uspjelo na iPhoneu, Apple bi mogao primijeniti i na novom iPadu - ugraditi Siri. Također, kamera na iPadu također bi mogla biti nadograđena, pošto je Apple u iPhone 4GS stavio kameru od 8MP.


Cijena


Pitanje je hoće li Apple zadržati proizvodnju iPada 2 i ponuditi ga po nižoj cijeni kao što je to napravio sa iPhone 3GS kojeg je zadržao i dalje unatoč tome što su lansirali iPhone 4.

Što vi mislite? Kakve biste unaprjeđenja htjeli vidjeti na novom iPadu? Naravno, sve vezano uz Appleov događaj moći ćete pratiti na ZIMO. Čitamo se u 19h.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti