Što sve nudi novi iOS 6

Čak 365 milijuna iOS uređaja prodano je tokom ožujka, od čega je čak 80 poto njih koristilo iOS 5, istaknuto je na WWDC.

Zimo Zimo Zimo | 11.06.2012. / 20:57

Što sve nudi novi iOS 6

Čak 365 milijuna iOS uređaja prodano je tokom ožujka, od čega je čak 80 poto njih koristilo iOS 5, istaknuto je na WWDC.

Twitter je zahvaljujući Appleu narastao čak tri puta, pa je tako istaknuto kako je 10 milijardi tvitova poslano sa iOS5 platforme te je 47 posto svih fotografija na Twitteru objavljeno upravo sa iOS5.

Danas je predstavljen iOS6, koji ima preko 200 novi značajka, a stigla su i nove unaprjeđenja na Siri-ju. Možda samo spomenimo da Siri od sada može konačno lansirati aplikacije, pa tako sve što trebate jest reći primjerice 'Play Temple Run'.

Također, Siri će od sada omogućavati korisnicima da ugrade gumb na volanu koji će vam omogućiti korištenje telefona bez potrebe da ga uopće dirate. Sveukupno Siri će od sada imati podršku u 60 zemalja diljem svijeta.

Facebook će biti dublje integriran u iOS6, baš kao i Twitter. Moći ćete postati slike iz Photos, iz Safarija, lokacija s mape odmah na ovu društvenu mrežu. Također integriran je i App Store, pa tako sada možete lajkati aplikacije i vidjeti koje aplikacije se sviđaju vašim prijateljima.

Novost je i kontrola prilikom telefonskih poziva, uz koju ćete imati mogućnost odgovoriti ili odbiti poziv, postaviti podsjetnik za kasnije ili poslati poruku. Facetime ćemo se od sada moći koristili putem mobilne mreže - ukoliko to mobilni operater dopusti!

Novost na Safariju jest mogućnost čitanja 'Reading' liste i u offline modu, što može biti od velike koristi. Photo Stream omogućuje odabir svih fotografija koje želite podijeliti, odaberete prijatelja s kojim ih želite dijeliti i to je to.

Nešto što smo dugo čekali jest Passbook, jednostavan način kako pohraniti sve vaše lozinke na jednom mjestu. Slijepci će od sada također moći koristiti iOS uređaje zahvaljujući Guided Access, kao i djeca autisti kojima je moguće zaključati ekran kako ne bi izašli iz aplikacije.

Mape su u potpunosti nove kao što se i najavljivalo tokom zadnjih nekoliko dana, a koje imaju mogućnost lokalnog pretraživanja s preko 100 milijuna poduzeća na listi. Traffic servis također je dio novih mapa, a sve informacije stižu od nepoznatih iOS korisnika u realnom vremenu. Novost je i navigacija koja je integrirana sa Siri-jem, pa tako možete glasovnim naredbama bez problema stići do odredišta.

iOS6 će podržavati i 3GS uređaje, drugu generaciju iPada i četvrtu generaciju iPod toucha i stiže na jesen.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti