Što trebate znati ovog jutra?

Nakon 24h, Tumblr ponovo dostupan, Zynga obara rekorde svojom igrom CityVille, Apple iPad 2 stiže početkom godine. Pročitajte ostatak za više informacija.

Zimo Zimo Zimo | 07.12.2010. / 08:29

Što trebate znati ovog jutra?

Nakon 24h, Tumblr ponovo dostupan, Zynga obara rekorde svojom igrom CityVille, Apple iPad 2 stiže početkom godine. Pročitajte ostatak za više informacija.

Tokom jutra zatrpani smo informacijama koje jednostavno nismo stigli pisati, stoga smo ih sveli u nekoliko kratkih rečenica za one vijesti koje smatramo važnijima. Tokom dana očekujemo i najavljen Googleov event, na kojem bi isti trebao predstaviti netbook sa novim Chrome operativnim sistemom -- ako je vjerovati glasinama.


Apple iPad 2 stiže početkom sljedeće godine


DigiTimes je objavio glasine kako je Foxconn (najveći proizvođač Appleovih uređaja) zaprimio narudžbu za proizvodnju iPad2 uređaja koji bi trebali biti spremni za isporuku u sljedećih 100 dana. Navodno se priča o količini od 400,000 do 600,000 uređaja koji bi trebali stići u veljači, te kako će se početi prodavati u travnju sljedeće godine.

Već smo pisali o glasinama što bi se sve moglo nalaziti na novom iPadu 2. U izvješću još stoji kako Apple na zalihama ima samo oko 1.6 do 1.8 milijuna iPad uređaja koje bi trebali prodati do početka isporuke novih iPad 2-ka.


Tumblr nakon 24h ponovo dostupan


Tumblr je brzo rastuća micro-blogerska platforma koja se u proteklih 24h suočavala sa problemima oko baze podataka koja je srušila cijelu mrežu. Nakon što su inžinjeri Tumblra praktički bez prestanka radili na otklanjanju ovog problema, CEO David Karp u postu na blogu objavio je kako je problem nastao radi ektremnog porasta broja korisnika ove micro-blogerske platforme.

Kako navodi David, mali team ljudi koji radi u Tumblr-u nije bio spreman na ovakav nagli porast broja posjeta koji iznosi čak preko 500 milijuna pogleda stranice mjesečno, stoga su samo ovaj mjesec učetvorostručili broj inžinjera kako bi mogli nastaviti distribuirati i razvijati arihtekturu Tumblr-a da više ne dođe do ovakvih problema.


Zynga obara rekorde svojom novom igrom CityVille


Prošli tjedan objavljena je nova igra iz mega popularne Zynge naziva CityVille o kojoj smo pisali. Zynga je objavila kako je igru u prvih 24h zaigralo preko  290,000 igrača, te kako je ta brojka dvostruko veća od posljednje igre FrontierVille koja je bila igrana 116,000 puta nakon lansiranja. Trentno FrontierVille svakodnevno igra preko 6.5 milijuna igrača, te ima 29,872,423 aktivnih korisnika.

CityVille je trenutno najpopularnija startup igra na što je prvenstveno utjecalo lansiranje na 5 različitih jezika (engleski, njemački, talijanski, francuski i španjolski). Tih 290,000 korisnika došlo je prvenstvno od poziva prijatelja, dijeljenja statusa, itd., dok je Zynga objavila kako vide još veći rast nakon što počnu promovirati igru u ostalim popularnim igrama poput FrontierVilla i FarmVillea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti