Stopama BlackBerryja i Nokije: Povratak legendarnog brenda pametnih telefona!

Ove godine na tržištu bi se trebao pojaviti Palmov smartphone, a prava na ovaj brend otkupila je kineska kompanija TCL

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2018. / 18:26

Palm (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije tri godine kineska kompanija TCL od HP-a kupila je pravo na korištenje brenda Palm, proizvođača dlanovnih uređaja i pametnih telefona poput modela Treo koji su bili iznimno popularni prije nego što je tržište promijenio iPhone. Prilikom preuzimanja iz kineske kompanije objavili su kako ime Palm i dalje "budi snažne emocije", ali i nostalgiju – tada su najavili kako će s vremenom objaviti informacije o projektima vezanim uz Palm, no dosad su bili prilično šutljivi o planovima.

Službenih informacija i dalje nema, no glasine objavljene u američkim medijima kažu kako prvi pametni telefon novog Palma možemo očekivati tijekom ove godine, a trebao bi se pojaviti u ponudi najvećeg mobilnog operatera u SAD-u Verizona. Trenutno se još ne spominju neki detalji o tom pametnom telefonu te je jedino "poznat" operativni sustav na kojem će raditi – Android.

Ovo bi trebao biti treći veliki povratak nekog poznatog brenda iz prošlosti – osim Palma, TCL je ranije otkupio i prava na BlackBerry, no ne mogu se pohvaliti velikom prodajom i potražnjom za njihovim uređajima, za razliku od Nokije koja bi ove godine mogla zauzeti značajniji dio tržišta. Nokijina taktika predstavljanja legendarnog modela 3310 i (na početku) jeftinijih telefona koji su privukli veliki broj korisnika pokazala se odličnom kombinacijom, a na mobilnom kongresu u Barceloni ove su godine predstavili odlične nove modele s kojima će konkurirati top-telefonima na tržištu.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti taktika Palma – hoće li i oni krenuti s nekim nostalgičnim modelom kojim će privući ljubitelje kompanije i koji će biti cjenovno pristupačniji ili će odmah predstaviti model s kojim će krenuti u bitku za vrh, što s obzirom na konkurenciju vjerojatno nije najpametnija ideja.

Jedna od olakšavajućih okolnosti Palmu bit će, ako su ove glasine istinite, što će se njihov telefon (ili telefoni) naći u ponudi najvećeg mobilnog operatera u SAD-u Verizona, pa će biti dostupan velikoj bazi potencijalnoj korisnika.

 

Izvor: Android Police

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti