Stručnjaci za sigurnost i hakeri u Varaždinu

Već tradicionalno, dok se spremaju šatori popularnog Špancirfesta, u Varaždinu se okupljaju stručnjaci informacijske sigurnosti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 03.09.2015. / 15:20

Stručnjaci za sigurnost i hakeri u Varaždinu

Već tradicionalno, dok se spremaju šatori popularnog Špancirfesta, u Varaždinu se okupljaju stručnjaci informacijske sigurnosti. Peti po redu FSec, nezavisna sigurnosna konferencija bez sponzorskih predavanja, održati će se od 14. do 15. rujna na Fakultetu organizacije i informatike, gdje će okupiti do sad najistaknutije predavače.

Felix "FX" Linder, istraživački voditelj konzultantske kuće Recurity Labs za analizu izvornog koda, dizajn sigurnosnih sustava i protokola otvoriti će konferenciju.

Već prvog dana će Odjel za visokotehnološki kriminalitet PNUSKOK-a predstaviti će pregled računalnog kriminala u Hrvatskoj, što govori o tome da se doista radi o mjestu na kojem se okupljaju svi segmenti sigurnosti, a potom će o aktualnim temama prijevara u Internet bankarstvu govoriti i Slaven Smojver iz Hrvatske narodne banke.

Tehničke teme konferencije pokrenut će Theo de Raadt, voditelj OpenBSD projekta, te Bob Beck, jedan od ključnih osoba LibreSSL projekta koji će prikazati zadnja otvorena tehnička rješenja na području zaštite Internet komunikacija.

Od zvučnih imena i tema iz svijeta svakako treba spomenuti Arrona Finnona koji će govoriti o paralelama Manhattan projekta i otkrića Edwarda Snowdena, te Nizozemca Arnima Eijkhoudta, stručnjaka za forenziku koji će održati predavanje o vizualizaciji velikih skupova podataka za forenzičke primjene i o hakiranju igračih konzola te poznatog konzultanta za sigurnost iz Njemačke koji se predstavlja pod pseudonimom Aluc, koji će pričati o metodama zaobilaženja zaštite u ograničenim okolinama.

Uz brojne strane, postoji i veliki broj domaćih predavača koji su poznati stručnjaci iz informacijske sigurnosti: Vlatko Košturjak, Ivan Voras, Damir Delija, Miroslav Štampar, Vedran Vukovac, Katja Malvoni, Jagor Ȍakmak, Dobrica Pavlinušić, Bernard Toplak i drugi.

Konferenciju prati i niz popratnih događanja, poput sastanka OWASP-a za Hrvatsku (skupine koja se bavi problematikom sigurnosti web aplikacija) s posebnim naglaskom na aplikacijsku sigurnost i sigurnost interneta stvari (IoT), te okupljanje proizvođača sigurnosnih rješenja s ciljem dijeljenja informacija o proizvodima i uslugama i prezentiranjem njihovih rješenja zainteresiranima.

Osim tradicionalnih sponzora ove godine je kvalitetu prepoznao i niz kompanija i donatora kao što su: Diverto, Nimium, ReversingLabs, Infigo, Farmeron, Njuškalo, InSig2, Asseco SEE i HrOpen. 

Više informacija moguće je pronaći na http://fsec.foi.hr.

Za dodatne informacije za medije, intervjue, praćenje aktivnosti ili informacije o aktualnim temama i kretanjima vezanima uz sigurnost molimo kontaktirajte fsec@foi.hr.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti