Studenti FOI-a moći će razvijati svoje digitalne vještine u sklopu Microsoftove globalne inicijative

Studenti će u sklopu više predmeta imati mogućnost odabrati nastavnu cjelinu koja je pokrivena određenim digitalnim materijalom Microsofta te certifikatom i na taj način samostalno oblikovati svoj „put učenja“ (learning path) kroz predmet.

Martina Čizmić | 26.05.2021. / 16:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoftova inicijativa za stjecanje digitalnih vještina dobila je još jednog partnera. Pridružio im se Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina, na kojem će tako studenti, profesori i nenastavno osoblje moći besplatno steći ili usavršiti svoje digitalne vještine putem online programa učenja dostupnih putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learninga.

Kako je istaknuto na konferenciji u Varaždinu, FOI će omogućiti svojim studentima da određene nastavne cjeline i ishode učenja na više predmeta ostvare uz potporu izuzetno kvalitetnih digitalnih materijala Microsofta koji integriraju stručno znanje i iskustvo stručnjaka na inovativan, stručan i interaktivan način.

Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina dobila je i svoju lokalnu inačicu u suradnji s hrvatskim obrazovnim institucijama. Veseli nas što je FOI prepoznao našu inicijativu i što će svojim studentima omogućiti učenje uz pomoć naših materijala te ih na taj način pripremiti za tržište rada. Dodatno studenti mogu nadograditi svoje znanje i steći Microsoft certifikate koji su međunarodno priznati širom svijeta. Istraživanja su pokazala da certifikati olakšavaju pronalaženje posla, prelazak na višu poziciju unutar tvrtke i omogućavaju bolju plaću za rad, naglasila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je tijekom 9 mjeseci trajanja inicijative Microsoft certifikate steklo 646 osoba, što Hrvatsku pozicionira na visoko 3. mjesto unutar regije Srednje i Istočne Europe u kojoj su 24 zemlje.

FOI već godinama razvija jedinstven obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i digitalnih inovacija s poslovnim aspektima struke, čime studentima omogućuje prepoznatljivu kvalitetu na tržištu rada koju već tijekom studiranja prepoznaju poslodavci. Uključivanje stručnjaka iz prakse u nastavu, rad na projektima sa studentima, radionice i akademije u suradnji s partnerima iz IT industrije, svakodnevnica su studiranja na FOI-ju. FOI u svom nastavnom procesu veliki prioritet stavlja na obveznu stručnu praksu studenata na svim razinama studija te na project based learning kao i work based learning (WBL) (učenje temeljeno na radu) u suradnji s tvrtkama partnerima.

Obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada osnova je dugoročnog i kvalitetnog odnosa koje FOI njeguje s poslodavcima. IT tvrtke partneri FOI-ja sudjeluju u kreiranju studijskih programa kao i u njihovom izvođenju. Upravo na tom tragu, FOI je uspostavio suradnju s Microsoftom Hrvatska kako bi svojim studentima omogućio dodatnu edukaciju i certificiranje, što svakako daje dodanu vrijednost našoj instituciji i uvelike doprinosi našem cilju, komentirala je dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Studenti će u sklopu više predmeta imati mogućnost odabrati nastavnu cjelinu koja je pokrivena određenim digitalnim materijalom Microsofta te certifikatom i na taj način samostalno oblikovati svoj „put učenja“ (learning path) kroz predmet. FOI će mogućnosti besplatnog online učenja komunicirati i FOI alumnijima i svi drugim zainteresiranim članovima FOI zajednice.

Podsjetimo, Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina pokrenuta je u ljeto 2020. godine kao odgovor na javnozdravstvenu krizu i promjene na tržištu rada uzrokovane krizom, zbog kojih je velik broj ljudi širom svijeta ostao bez posla. Microsoft Hrvatska u ožujku 2021. pokrenuo je lokalnu inicijativu koja nadopunjava mogućnosti online učenja mentoriranjem, radionicama i webinarima u organizaciji hrvatskih obrazovnih institucija, kako bi se hrvatskim polaznicima pružile dodatne opcije cjeloživotnog učenja i stjecanja digitalnih vještina.

Tijekom 10 mjeseci mogućnost besplatne edukacije iskoristilo je više od 25.000 Hrvata, što Hrvatsku plasira na 6. poziciju u regiji SEE, odnosno 76. poziciju globalno. Inicijativu podržavaju te svojim zaposlenicima nude mogućnost stjecanja ili nadogradnje digitalnih vještina brojne hrvatske organizacije i tvrtke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti