Studenti organiziraju predavanje o gorućoj temi - umjetnoj inteligenciji

Zašto se umjetna inteligencija smatra najvažnijom tehnologijom u povijesti? Što je strojno učenje? Samo su neka od pitanja na koje će prof. Bolf pokušati odgovoriti.

Martina Čizmić | 18.01.2023. / 16:54

Umjetna inteligencija, ilustracija (Foto: Getty Images)

Studenti okupljeni u eSTUDENT, u sklopu svog projekta "Znanost za sve" organiziraju niz predavanja s ciljem popularizacije znanosti. Kako ističu, cilj im je svim zainteresiranim osobama pokazati kako znanost nije zastrašujuća, već može biti zabavna i lako razumljiva.

Tako organiziraju predavanje koje će održati dr. sc. Nenad Bolf, profesor na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. na temu “Kako digitalna transformacija i umjetna inteligencija mijenjaju svijet oko nas?” 

Govorit će o tome što je digitalna transformacija te zašto je bitna za društvo, zašto se umjetna inteligencija smatra najvažnijom tehnologijom u povijesti, što je strojno učenje i kako ono utječe na trgovanje dionicama te na predviđanje potrošnje energije.

Pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže 26. siječnja u 18.30 sati u dvorani B3 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Predznanje nije potrebno a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane osobe.

S obzriom na to da je broj mjesta u predavaoni ograničen, iz eSTUDENT-a mole one koji bi željeli sudjelovati, da se prijave ispunjavanjem obrasca na linku

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti