Suosnivač DreamWorksa osigurao milijardu dolara za novi projekt na pametnim telefonima

Suosnivač studija za animaciju DreamWorks Jeffrey Katzenberg priprema se za pokretanje novog Pay-TV medija posevećenog kratkim video sadržajima, nakon što je osigurao milijardu dolara od prestižnih ulagača.

Ivana Domitrović | 07.08.2018. / 20:16

Jeffrey Katzenberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najveći holivudski filmski studiji - Disney, 21st Century Fox, MGM, Sony Pictures i Warner - neki su od ulagača u pokusni ''NewTV'' projekt, javili su u utorak iz kompanije Jeffreyja Katzenberga WndrCo.

DreamWorks je osnovan 1994. godine, a uz Katzenberga, osnivači su i Steven Spielberg i David Geffen.

Katzenberg je prethodno pomogao u transformaciji studija Disney, kada je taj studio izdao hitove poput ''Ljepotice i zvijeri'', ''Aladdina'', i ''Kralja lavova'', nakon čega je napustio studio 1994.

Katzenberg, 67, udružio se s bivšom direktoricom eBayja i Hewlett-Packarda Meg Whitman koja će preuzeti operativne poslove NewTV-a, dok će Katzenberg biti zadužen za sadržaj.

Dva glavna stupa nove platforme su mobilni mediji, prvenstveno pametni telefoni i kratki video sadržaji, ne duži od deset minuta.

Do sada ni jedna platforma nije prosperirala od kratkih videoa, osim od promidžbe, jer je tržište prepuno besplatnog sadržaja koji dolazi s Youtubea ili Facebooka.

U intervjuu za CNBC, Whitman je rekla kako studiji koji su uložili u projekt žele ''dostavu sadržaja na ovu platformu'' jer su takvi formati sadržaja za njih ''plodno tlo''.

Za Whitman, tržište je ogromno s obzirom na to da dvije milijarde ljudi u prosjeku provedu više od sat vremena gledajući video sadržaje na svojim pametnim telefonima.

Za razvoj platforme prilagođene za mobilne telefone, NewTV se udružio s kineskim gigantom internet-prodaje Alibabom.

Whitman je dodala kako je pokretanje NewTV-a zakazano za Božić 2019. (Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti