Super Mario ponovno stiže na telefone, ali i u kinodvorane

Nintendo je objavio fantastične prodajne brojke konzole Switch, a potvrdili su razvoj nove mobilne igre sa Super Mariom te suradnjom sa studijom Illumination na razvoju animiranog filma s omiljenim vodoinstalaterom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.02.2018. / 18:15

Super Mario (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovaj tjedan bio je iznimno aktivan za Nintendo koji je objavio nekoliko zanimljivih vijesti vezanih uz prodaju nove konzole te su najavili dolazak nove igre na pametni telefon, kao i snimanje animiranog filma sa Super Mariom u glavnoj ulozi.

Što se konzole Switch tiče, Nintendo se pohvalio nevjerojatnim brojkama koje najbolje pokazuju kolika je popularnost ove konzole, a pogotovo koliko je popularna u odnosu na prethodnika – iako je na tržištu manje od godinu dana, Switch je prodan u skoro 15 milijuna primjeraka i već je nadmašio prodaju modela Wii U koji je tijekom pet godina prodan u samo 13,56 milijuna komada. Nintendo može biti zadovoljan i prodajom igara te je Mario Odyssey prodan u skoro 10 milijuna komada, Mario Kart 8 Delux prodan je u 7,33 milijuna primjeraka, a prodajnoj brojci od sedam milijuna bliži se i The Legend of Zelda: Breath of The Wild. Također, ova je kompanija za rujan najavila pokretanje online servisa koji će, osim online multiplayera, omogućiti i igranje nekih starijih naslova po cijeni od 4 dolara mjesečno, odnosno 20 dolara godišnje.

Iz ove kompanije najavili su i planove za još jednu igru za pametne telefone s popularnim Super Marijom te između travnja ove godine i ožujka sljedeće godine (riječ je o Nintendovoj fiskalnoj godini) možemo očekivati predstavljanje igre Mario Kart Tour. Kako je riječ o jednoj od najpopularnijih igara namijenjenih konzolama Switch i Wii U, sigurno je kako će interes korisnika biti velik, a treba spomenuti i neke ranije glasine kako ova kompanija navodno priprema i mobilnu Zeldu.

Osim na telefonima, Nintendove likove uskoro ćemo gledati i na filmskom platnu te su iz Nintenda potvrdili glasine kako surađuju sa studijom Illimination (potpisuju Minionse) na razvoju animiranog filma sa Super Mariom u glavnoj ulozi, a trenutno još nema informacija kada bi najpopularnijeg vodoinstalatera na svijetu mogli gledati u kinima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti