Jedno od većih iznenađenja tijekom Apple iPhone 7 promocije bilo je dolazak Super Mario igre na iPhone i iPad. Nintendo je dugo vremena nailazio na kritike jer svoje potencijale ne usmjerava na mobilnu platformu pa je tako kompanija ove godine pokrenula Pokemon Go franšu, a sada bi Super Mario Run mogao to isto učiniti na iOS, ali i Android uređajima.

Super Mario Run je "endless runner", odnosno igra zasnovana na neprestanom trčanju. Dok je sve oko vas u Super Mario stilu, način upravljanja igrom je sasvim novi. Mario trči samo udesno i skuplja posebne novčiće, razbija kutije, kupi gljive, cvjetove i druga unaprijeđenja.

Sve što je potrebno raditi je klikati na gumb za skok. U nivoima će se izmjenjivati blokovi koji će Mariu omogućiti trčanje i ulijevo, a bit će i nivoa u kojima će Mario morati skočiti u točno određenom trenutku.

Cilj je prikupiti što više običnih i posebnih novčića, kao i stići do cilja na vrijeme. Skok na neprijatelja odbacit će Maria više u zrak, dok će više uzastopnih skokova omogućiti još veći odraz. Ovo je prva igra iz Mario serijala koju konstantno možete igrati samo jednom rukom.

Igra će se na uređajima pojaviti prije praznika, vjerojatno početkom prosinca, a sjajna vijest je da Super Mario Run neće biti "pay to play" igra, što znači da kad je jednom kupite, dostupan vam je sav sadržaj.

Igra će se nešto kasnije pojaviti i za Android, a hoće li, kao Pokemon GO, biti ograničeno dostupan geografski, još uvijek nije poznato, no zasigurno će biti veliki hit.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju