Super Mario stiže na iPhone za mjesec dana

Vlasnici Appleovih uređaja od 15. prosinca moći će skinuti Super Mario Run – download će biti besplatan, no za sve opcije korisnici će morati platiti deset dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.11.2016. / 08:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prilikom rujanskog predstavljanja iPhonea 7 i 7 Plus, iz Applea su najavili kako će se do kraja godine na njihovoj platformi napokon pojaviti Nintendov Super Mario, no tada nisu objavili točan datum dolaska Maria na iPhone. Taj točan datum saznali smo jučer te su iz Nintenda objavili kako će 15.12 igra Super Mario Run postati dostupna u 151 zemlji (uključujući i Hrvatsku) na Appleovim uređajima (iPhone, iPad i iPod) s instaliranom verzijom operativnog sustava iOS 8 i novijima. Download će biti besplatan i korisnici će moći isprobati elemente tri moda ove igre – klasičnu igru, Toad Rally u kojoj korisnici trebaju srušiti vremenske rekorde i Kingdom Builder putem kojeg sami korisnici mogu graditi svoje 'carstvo' koristeći novčiće koje su zaradili igrajući igru u dva druga moda. 

No, oni koji žele imati neograničen pristup cijeloj igri, odnosno njena tri moda trebat će jednokratno platiti cijenu od 9,99 dolara. Super Mario Run namijenjen je igranju u portretnom modu telefona (kako bi se telefon mogao držati u jednoj ruci) – Mario sam trči, a korisnici upravljaju skakanjem te je za mali skok potrebno samo jednom dodirnuti ekran, dok je za veliki skok potrebno malo jače pritisnuti ekran. Kako izgleda igranje Super Maria na iPhoneu pogledajte u priloženom videozapisu, a trenutno nije poznato kada će u igri s 'najpoznatijim svjetskim vodoinstalaterom' uživati i vlasnici pametnih telefona koji rade na Androidu. Naime, iako su u iz Nintenda ranije najavili kako će u budućnosti Super Mario Run postati dostupan i u Google Play Storeu, prilikom jučerašnje najave o dolasku Maria na iPhone nisu spominjali Androide niti dolazak ove igre na Googleovu platformu.  

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti