Suradnja s Kinezima: Uskoro stiže Googleova 'mobilna zvijer'

Google bi u suradnji s Huaweijem uskoro trebao predstaviti novi smartphone koji će imati snažan procesor i ekran dijagonale čak 5,7 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.07.2015. / 07:41

Suradnja s Kinezima: Uskoro stiže Googleova 'mobilna zvijer'

Google je do sada svake godine predstavljao jedan model pametnog telefona Nexus čije su glavne karakteristike bile snažan hardver, pristupačna cijena i nova verzija mobilnog operativnog sustava Android. Glasine koje mjesecima kruže internetom kažu kako će internetski div ove godine promijeniti strategiju te će po prvi puta predstaviti dva modela smartphonea, a također po prvi puta na razvoju telefona surađivat će s jednom kineskom kompanijom – Huaweijem.

Suradnjom s kineskom kompanijom Google će pokušati povećati svoj utjecaj u Kini, predviđaju na stranici BGR.com, dok će Huawei ovo partnerstvo iskoristiti za daljnje širenje na druga svjetska tržišta, ponajviše na američko te za povećavanje prepoznatljivosti svog  branda i povećanje prodaje i drugih proizvoda osim telefona, poput npr. tableta i pametnih satova (Huawei Watch jedan je od najboljih pametnih satova koje pokreće Android Wear). Što se samog mobilnog uređaja tiče, novi Nexus trebao bi biti prava 'mobilna zvijer' s dijagonalom ekrana od čak 5,7 inča rezolucije 2,560x1,440 piksela, radit će na Snapdragon 810 procesoru, imat će 3GB RAM-a i 3,500 mAh bateriju. Osim ovog telefona, Google za jesen planira predstavljanje još jednog Nexusa kojeg bi trebali predstaviti u suradnji s LG-jem te bi ovaj model trebao imati ekran dijagonale 5,2 inča HD rezolucije, radit će na Snapdragon 808 procesoru i, naravno, najnovijoj verziji Androida.

Ovu taktiku s dva telefona, odnosno s telefonom dijagonale oko 5 inča (od 4,7 pa do 5,2) i phabletom s dijagonalom ekrana od 5,5 inča ili više već su primijenile i druge velike mobilne kompanije poput Samsunga i Applea. Pred ljubiteljima pametnih telefona i onima koji uskoro namjeravaju kupiti neki od top modela smartphonea uzbudljivo je razdoblje jer će Samsung sljedeći mjesec predstaviti svoj novi phablet iz hvaljene Galaxy Note serije, rujan je tradicionalno rezerviran za Apple i nove modele iPhonea, a onda će u listopadu ili najkasnije u studenom doći vrijeme i za Google i dva nova Nexus telefona. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti