Surface Pro u prodaji 9. veljače

Microsoft je konačno otkrio kada će se njihovo naprednije izdanje tableta pojaviti u prodaji. Surface Pro koji je za razliku od RT inačice hardverski nešto moćniji, bazirajući se na punoj verziji Windowsa 8, stiže u američke i kanadske trgovine 9. veljače.

Zimo Zimo Ante Malenica | 23.01.2013. / 13:10

Surface Pro u prodaji 9. veljače

Microsoft je konačno otkrio kada će se njihovo naprednije izdanje tableta pojaviti u prodaji. Surface Pro koji je za razliku od RT inačice hardverski nešto moćniji, bazirajući se na punoj inačici Windowsa 8, stiže u američke i kanadske trgovine 9. veljače. Za europske prostore datum izlaska nažalost nije otkriven pošto će Microsoft postepeno širiti raspoloživost tableta.

Što se tiče samog uređaja, kao najveću odliku Pro inačice možemo navesti korištenje pune inačice Windowsa 8 zbog čega će tablet biti u mogućnosti pokrenuti sve desktop i metro aplikacije koje korisnik inače koristi. Iako je izgledom sličan RT-u, Surface Pro sa svojim 10,6 inčnim ekranom sposoban je zahvaljujući jakom Intelovom i5 procesoru pružiti iznimno kvalitetno multimedijsko iskustvo. Ekipa The Vergea posebno je istaknula preciznu i responzivnu olovku koja stiže u paketu, s time da ekran nimalo ne zaostaje kvalitetom prikaza slike.

Uparite sve ovo s boljim perfomansama te unatoč nešto debljem uređaju, mislimo kako će korisnici biti iznimno zadovoljni. Pod uvjetom da su spremni platiti paprenu cijenu - 64-gigabajtno izdanje Surfacea bez dodatne tipkovnice prodavati će se po cijeni od 899$. To je ono najjeftinije izdanje. (Pre)skupo ili?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti