Šuška se da Samsung sprema nešto novo, fleksibilno i - rastežuće?

Novi uređaj imao fleksibilni ekran, ali s kliznim mehanizmom. Točnije ekran bi se moglo "rastegnuti" iz veličine mobilnog telefona u veličinu tableta.

Martina Čizmić | 25.03.2022. / 10:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otkako su se prije nekoliko godina pojavili prvi primjerci pametnih telefona koji su imali fleksibilni ekran i mogli su se preklopiti, mnogo se toga promijenilo.

Prve verzije bile su prilično osjetljive na preklapanje i ekrani su veoma brzo dobili vidljive udubine, a potom i oštećenja. No, proizvođači nisu odustali i sa svakim novim uređajem koji je izašao na tržište, ekran je bio sve bolji.

Tome u prilog govori i činjenica da Samsung do kraja ove godine planira isporučiti više od 10 milijuna preklopnih odnosno fleksibilnih telefona. U tu brojku ubrajaju se nasljednici prošle godine predstavljenih Flip 3 i Fold 3 telefona, ali i navodno treći model koji bi tek trebao biti predstavljen.

Prema glasinama koje su se pojavile, Samsung planira svoj treći preklopni telefon predstaviti u drugoj polovici godine (Samsung obično ima veliki događaj početkom kolovoza, op.a.), a sam bi se uređaj razlikovao od sad već dobro poznatih Fold i Flip modela.

Tako se šuška da bi novi uređaj imao fleksibilni ekran, ali s kliznim mehanizmom. Točnije ekran bi se moglo "rastegnuti" iz veličine mobilnog telefona u veličinu tableta.

 

 

Da glasine baš i nisu tako nevjerojatne, pokazao je i sam Samsung koji je na svojoj stranici o zaslonima među Flex Oled zaslonima istaknuo i "Samsung Sliedable Flex" zaslon. Hoće li upravo takav zaslon biti na novom uređaju? 

Naime, uređaj s takvim, fleksibilnim i rastežućim mogućnostima još nije prisutan na tržištu. Nekoliko je proizvođača predstavljalo svoje koncepte koji su kao ideju imali razvlačenje ekrana poput svitka ili pak na kliznom mehanizmu. Među proizvođačima koji su predstavljali svoje rastežuće ekrane bili su kineski Oppo i Samsung, a Apple je čak i registrirao patent za "elektronički uređaj s fleksibilnom strukturom zaslona".

No, to su, barem za sad, samo koncepti i ideje na papiru. Ako se glasine ono novog Samungovor uređaja pokažu točnima, to bi moglo odvesti budućnost pametnih telefona u potpuno novom, futurističkom smjeru. Jedva čekamo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti