Sutra iz Zagreba kreće Tesla convoy 2014!

Sutra, 18. rujna iz Zagreba na put dugačak 2200 kilometara kreće Saša Cvetojević u svom Tesla Model S-u uz pratnju drugih električnih i hibridnih vozila.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.09.2014. / 09:34

Sutra iz Zagreba kreće Tesla convoy 2014!

Sutra, 18. rujna iz Zagreba na put dugačak 2200 kilometara kreće Saša Cvetojević u svom Tesla Model S-u uz pratnju drugih električnih i hibridnih vozila. 

Tesla Convoy 2014 je inicijativa kojom se želi popularizirati uporaba električnih i hibridnih vozila u jugoistočnoj Europi. Dio je šire inicijative koja je pokrenuta u Smiljanu, mjestu rođenja našeg najvećeg znanstvenika Nikole Tesle, 10.srpnja 2014 na dan njegova rođenja. Okupila se grupa od pedesetak poduzetnika i investitora, sa svih strana svijeta, štovatelja lika i djela Nikole Tesle. 

Na tom je događanju zaključeno kako treba pokrenuti aktivnosti kojima bi se omogućilo nekom novom potencijalnom znanstveniku, kalibra Nikole Tesle, izlazak na svjetlo dana. Zaključeno je da regija ima potencijala, ali da mladi i inovativni ljudi teško uspijevaju razviti svoje projekte, te da treba poticati inovativnu kulturu i poduzetništvo u regiji, te ljude koji imaju dobre projekte povezivati s investitorima i mentorima iz zemalja koje imaju kapital. 

Stoga se pristupilo inicijativi formiranja World Tesla Innovative Network – organizacije koja će djelovati kao globalni akcelerator za startupe iz regije. 

Tesla Convoy 2014 sastoji se od tri “Pillara” od kojih je prvi namijenjen putu dugom 2200 kilometara po gradovima regije gdje će se promovirati električna vozila te potreba za infrastrukturom za električna vozila na toj ruti. 

Drugi dio osmišljen je kao serija predavanja, prezentacija i radionica o Nikoli Tesli i njegovim djelima, dok bi se u trećem “Pillaru” trebalo izabrati najbolje natječaje iz serije The Next Tesla Thing i Design your next EV, kojima će se pomoći u pripremi za investitore i izlazak na tržište. 

Tesla Convoy 2014 starta 18.09. u 15 sati ispred Green Gold centra, Radnička 52. Na startu ce se Tesli S pridružiti još nekoliko električnih i hibridnih vozila koja će zajedno odvesti dio rute. Vozilo Tesla S i Saša Cvetojević će prijeći cijelu rutu, a na svim točkama zaustavljanja pridružiti će mu se razna vozila – od električnih, hibridnih pa čak i onih sa klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem, te će u konvoju voziti dio rute. 

Tesla Convoy 2014 možete pratiti na Facebook stranici www.facebook.com/teslaconvoy.

Foto Pixell

Sutra iz Zagreba kreće Tesla convoy 2014!

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti