Sve je spremno: William Shatner i ekipa odbrojavaju zadnje minute prije polijetanja

U planu je da New Shepard poleti u oko 16:30 sati po hrvatskom vremenu, a sve možete pratiti u prijenosu uživo.

Martina Čizmić | 13.10.2021. / 14:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je zbog najave jakih vjetova na većim visinama, lansiranje letjelice New Shepard tvrtke Blue Origin odgođeno s 12. na 13. listopada, čini se kako je sad sve spremno za polijetanje.

Slika nije dostupna Vjetrovi odgodili let kapetana Kirka u svemir, novi pokušaj u srijedu

Slika nije dostupna Sada je potvrđeno: Legendarni kapetan Kirk ispunit će svoj san i poletjeti u svemir

Na drugom službenom letu ove tvrtke naći će se posebni putnici - američki glumac William Shatner i potpredsjednica tvrtke Audrey Powers te dva člana posade Chris Boshuizen i Glen de Vries.

Kako su priopćili iz Blue Origina, posada je uspješno završila obuku i spremna je za let koji će trajati ukupno samo 11 minuta, od kojih će četiri provesti u bestežinskom stanju.

Uz to što će Shatner ispuniti svoj san i poletjeti u svemir, postavit će i rekord kao najstarija osoba kojoj je to uspjelo.

Stvari o kojima sam glumio sada ću vidjeti iz prve ruke, kazao je Shatner te dodao: Oduševljen sam, zabrinut, pomalo nervozan i pomalo uplašen zbog ove nove avanture.

Uz posadu, u letjelici će se naći i razglednice koje je posada ispunila, čime će oni postati i prvi "svemirski poštari", stoji u objavi Blue Origina.

 

 

Podsjetimo, u planu je da New Shepard poleti u oko 16:30 sati po hrvatskom vremenu, a sve možete pratiti u prijenosu uživo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti