Sve što trebate znati o novim Samsung Neo QLED televizorima

Samsung Neo QLED 2022 televizore karakterizira još bolja slika, još moćniji zvuk i potpuno nove gejming opcije.

Sponzorirani članak | 18.08.2022. / 16:29

PR (Foto: PR)

 Funkcija današnjih televizora daleko je od onoga što je to nekada bilo – gledanje televizijskog programa, praćenje vijesti i teleteksta. Pojava interneta i digitalizacija rezultirala je potpuni preokret u svijetu pa tako i televizori sada svojim korisnicima nude puno više mogućnosti. Praćenje televizijskog programa zamijenilo se gledanjem neograničene količine filmova i serija na brojnim streaming platformama, videoigricama i gejmingom, surfanjem po internetu i drugim pametnim opcijama s kojima se stvorila nova razina korisničkog iskustva koju svatko želi imati u vlastitom domu.

Taj preokret možemo primijetiti i praćenjem situacije na tržištu gdje se sa svakom godinom pojavljuju sve inovativniji uređaji i tehnologije, a nova Samsung Neo QLED linija televizora upravo je jedan od takvih dragulja. Ovi uređaji su zbog visokokvalitetnih performansi, AI tehnologije, elegantnog Infinity One dizajna, poznati i kao prave gejming zvijeri. Dobitnici su brojnih priznanja pa tako i Trust Reviews nagrade na CES 2022 sajmu. U nastavku donosimo sve najbitnije karakteristike!

PR (Foto: PR)

Najrealističniji prikaz na zaslonu

Nedvojbeno je da se kod odabira televizora najviše pažnje posvećuje kvaliteti zvuka i slike, a sigurno se pitate po čemu je toliko moćna nova linija Samsung Neo QLED televizora? Sadrže napredni Neural Quantum 8K procesor koji se koristi umjetnom inteligencijom i optimizira visoku razinu kontrasta za postizanje oštrog i vrlo detaljnog prikaza na zaslonu uz nevjerojatno brze performanse. Nadalje, za najrealističniji prikaz boja koriste Quantum Matrix tehnologiju, dok Quantum HDR 64x dodaje onaj završni detalj koji će omogućava HDR 10+ prikaz sadržaja zbog kojeg se vaš dnevni boravak pretvara u kino dvoranu.

Moćna reprodukcija zvuka

Za cjelokupni kinematografski doživljaj, zvuk je također od velike važnosti. Nova linija Samsung Neo QLED televizora sadrži Dolby Atmos® tehnologiju, stvarajući očaravajući zvuk u prostoru kojeg prati jasnoća i dubina. Odlična značajka je i Object Tracking Sound Pro koja sukladno gledanom sadržaju na televizoru analizira radnju i stvara dinamičan zvuk što omogućava korisniku da se maksimalno uživi u omiljeni film ili seriju – iz svakog kuta prostorije. Osim toga, Samsung Soundbar uz Q-symphony tehnologiju ima mogućnost povezati sve zvučnike za još bolji zvuk u okruženju što dodatno obogaćuje iskustvo gledanja, ali i drugih aktivnosti poput gejminga.

Stvorite savršenu gejming zonu

Neo QLED televizori za 2022. godinu u segmentu gejminga i videoigrica rade najveći pomak te odlaze nekoliko koraka dalje unaprjeđivanjem već onih postojećih, ali i uvođenjem novih značajki. Novitet je specijalizirani Game Bar koji omogućava brz i jednostavan pristup gejming postavkama gdje se u svega par klikova mogu podesiti FPS, HDR, VRR, veličina zaslona, zvuk ili latencija ulaza i stvoriti savršeni uvjeti za gejming. Ono što će oduševiti profesionalne gejmere, ali i rekreativce je Motion Xcelerator Turbo značajka za jasnoću pokreta koja posebice dolazi do izražaja kod trkaćih videoigrica. Osim toga, značajaka automatskog načina rada s niskom latencijom (ALLM) za sprječavanje ulaznog kašnjenja savršena je postavka koja osigurava da se svaka zamišljena akcija ili pokret u videoigrici dogodi istovremeno s pritiskom gumba na igraćoj konzoli.

PR (Foto: PR)

Bogatstvo drugih mogućnosti

Dodatna vrijednost Neo QLED televizora je što svojim korisnicima pružaju raznolike opcije – kako za zabavu tako i za druge aktivnosti poput rada od kuće ili vježbanja. Prije svega, ovo su Smart TV uređaji koji na jednom mjestu donose različite streaming aplikacije pa korisnik može uživati u omiljenim filmskim naslovima. Za gledanje više sadržaja istovremeno, tu je i Multi View način rada koji zaslon dijeli na četiri manja zaslona i omogućava konfiguraciju aplikacija prema individualnim željama korisnika. Isto tako, Neo QLED uređaji dodatno potiču produktivnost kada je u pitanju rad od kuće. Pružaju opciju povezivanja računala s velikim zaslonom televizora pa korisnici, osim što imaju direktan pregled svih svojih datoteka i dokumenta, imaju mogućnost koristiti Google Duo aplikaciju za video pozive.

PR (Foto: PR)

Samsung Neo QLED televizori korisnicima donose spektar mogućnosti za zabavu, gejming, opuštanje i produktivnost uz moćne tehnološke značajke te nevjerojatnu kvalitetu slike i zvuka. Za više informacija o Neo QLED televizorima pronađite na linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti