Sve što trebate znati o novom Instagram Directu

Jučer je Instagram predstavio novu mogućnost o kojoj se ranije nagađalo, a kako se na kraju ispostavilo, glasine su bile točne — Instagram od sada nudi mogućnost slanja direktnih poruka.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.12.2013. / 10:27

Sve što trebate znati o novom Instagram Directu

Jučer je Instagram predstavio novu mogućnost o kojoj se ranije nagađalo, a kako se na kraju ispostavilo, glasine su bile točne — Instagram od sada nudi mogućnost slanja direktnih poruka.

Možda ste mogli primijetiti novu ikonu na vašem Instagramu, a koja se zove Direct te omogućuje slanje direktnih poruka prema korisnicima. No to nije jedina stvar koju možete učiniti s Directom, pa tako nastavite čitati i saznajte malo više informacija.

Dakle, kao što se može pretpostaviti, ako vam korisnik kojeg pratite na Instagramu pošalje fotografiju ili videu koristeći se Instagram Directom, ta će poruka ući direktno u Direct inbox — mjesto za vaše privatne poruke. Na tu poruku možete odgovoriti komentarom, lajkati ju ili odgovoriti putem nove slike ili videa.

No ako vam pošalje poruku netko koga ne pratite na Instagramu, onda će vam se pojaviti zahtjev za odobrenje poruke koju možete prihvatiti ili odbiti, pa tako ako odobrite, poruke se pojavljuju u Inboxu, a ako odbijete, onda poruka nestaje. Također, važno je spomenuti kako Instagram omogućuje slanje poruke do maksimalno 15 korisnika, znači ovo je namijenjeno za specifične poruke i grupe ljudi. “Ideja je ne zaspamati vaše prijatelje.” istaknuo je Kevin Systrom.

Nadalje, ako prihvatite poruku od korisnika kojeg ne pratite, to ne znači da ćete početi pratiti tog korisnika, već znači da ćete vidjeti samo njegovu sliku ili video. Nećete vidjeti ostale slike koje on ili ona objavljuje na svom feedu. Ako vam taj isti korisnik pošalje još jednu poruku, u tom slučaju će se poruke pojaviti pod “pending” u inboxu, gdje ih možete odobriti ili odbiti.

Za korisnike koji su svoje profile postavili kao privatne, dijeliti vaše fotografije možete iako su sve vaše fotografije privatne, u što uključe i dijeljenje s prijateljima koji nemaju pristup vašem streamu

Što se tiče grupnih poruka, za sada ne možete sastavljati grupu s popisom vaših prijatelja, no ta mogućnost bi mogla doći u budućnosti, istaknuo je Systrom, a isto tako za sada nije moguće pregledavati Direct poruke na web verziji.

Kako vam se čini Instagram Direct? Hoćete li ga koristiti?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti