Tko bi mislio prije desetak i više godina da će se igranjem videoigara moći zarađivati milijuni dolara i doseći status pop-zvijezda kakav je ranije bio rezerviran samo za glumce, pjevače i sportaše. Mogućnosti koje danas postoje na ovom tržištu nevjerojatne su i sve više mladih sanja da, umjesto da budu popularni nogometaši ili košarkaši, postanu profesionalni gameri i zarađuju od onog što najviše vole raditi – igrati videoigre.

Iako većina roditelja vjerojatno ne želi niti čuti za takvu ambiciju svoje djece i na prvo mjesto uvijek stavljaju učenje umjesto "gubljenja vremena pred ekranima", činjenica je kako su danas profesionalni gameri često plaćeni više od profesionalnih sportaša, dok najpopularniji gameri u mjesec dana mogu zaraditi novca koliko njihovi roditelji mogu zaraditi tijekom deset godina.

Mjesečna zarada veća od 3 milijuna kuna

Jedan od trenutno najpopularnijih gamera na svijetu, odnosno gamer s najvećim brojem pretplatnika na Twitchu je Tyler "Ninja" Blevins koji zahvaljujući igri Fortnite mjesečno zarađuje više od pola milijuna dolara, odnosno ako ćemo taj iznos preračunati u kune, mjesečno zaradi više od 3 milijuna kuna.

Ovaj mladić rođen 1991. godine u nedavnom je razgovoru za CNBC objasnio tajnu svog uspjeha. Koliko je uspješan i popularan najbolje govore brojke o broju pretplatnika na raznim servisima, npr. na YouTubeu prati ga više od 5 milijuna ljudi, broj pretplatnika na Twitchu veći je od 3,7 milijuna, dok ga na Instagramu prati više od milijun ljudi.

Najpopularniji pop-kulturni fenomen

Obožavatelje je osvojio kombinacijom načina igranja (koji je poseban i razlikuje se od drugih gamera i streamera) i, kako sam kaže, svoje šašavosti, zbog koje ga ljudi obožavaju gledati u akciji.

Ninja novac zarađuje ponajviše zahvaljujući broju pretplatnika na Twitchu, donacijama njegovu kanalu, ali i iskorištavanjem/unovčavanjem tako velikog broja pratitelja na raznim platformama.

Tijekom gamerske karijere igrao je brojne igre, a trenutno je zaokupljen Fortniteom, koji su na CNBC-u nazvali jednim od najpopularnijim pop-kulturnih fenomena koji je privukao brojne poznate osobe i gamere.

Više o Ninji, njegovu životu i gamerskom putu do slave i bogatstva pogledajte u priloženim videozapisima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju