Svjetska premijera Pagani Huayra R na zagrebačkim ulicama izazvala i veliko zanimanje ljubitelja automobila

Radi se o automobilu koji se ubraja u najekstremnije Paganijeve hiperautomobile koji je osmišljen za vožnju na trkaćim stazama, a ne ulicama glavnog grada Hrvatske.

Martina Čizmić | 03.09.2021. / 14:57

Okupljanje ekskluzivnog svjetskog kluba kolekcionara automobila Supercar Owner`s Circle u Zagrebu, pružilo je jedinstvenu priliku građanima da izbliza prouče skupe superautomobile. Jedan od njih, Pagani Huyra R, parkiran ispred hotela Esplanada, privukao je pravo mnoštvo zainteresiranih ljubitelja jurilica.

Radi se o automobilu koji se ubraja u najekstremnije Paganijeve hiperautomobile koji je osmišljen za vožnju na trkaćim stazama, a ne ulicama glavnog grada Hrvatske. No, to ne znači da ne može spremno pozirati znatiželjnicima.

Inače, kako stoji na službenim stranicama Paganija, radi se o automobilu koji teži tek nešto više od tone, a koji koristi novi Paganijev V12-R motor koji proizvodi 850 konjskih snaga i 750 Nm okretnog momenta, što rezultira brzinom od 320 kilometara na sat.

Da je zaista riječ o ekskluzivnom hiperautomobilu, govori i činjenica kako je proizveden u samo 30 primjeraka, a cijena mu se kreće od "sitnih" 2,6 milijuna eura na više (naravno bez PDV-a).

Naravno, nedostižan za veliku većinu ljudi, ali to ne znači da ne mogu uživati barem u pogledu na njega. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti