Svjetski stručnjaci iz svijeta zračne robotike dolaze na DroneDays

Posjetitelje uz predavanja očekuje i letačka zona za demonstraciju najnovijih dosega tehnologije bespilotnih letjelica.

Martina Čizmić | 04.02.2019. / 12:00

Dronovi (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Dvodnevni skup o zračnoj robotici i sustavima bespilotnih letjelica, DroneDays, koji će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) održati 26. i 27. ožujka 2019. godine privukao je ugledne stručnjake i govornike.

Tako će predavanja održati Mirko Kovac s Imperial College Londona, švicarski Hrvat koji je široko poznat u svijetu zračne robotike, kao i Damir Filipović, predstavnik Siemensa i njihova programa za električne letjelice, zatim Christopher Korpela iz američke Vojne akademije West Point, Nada Finderle iz Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Pero Škorput s Fakulteta prometnih znanosti i Damir Bezik iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, što je tek pola od ukupnog broja predavača.

Ovi će stručnjaci na skupu govoriti o civilnoj i vojnoj sigurnosti, tehnologijama budućnosti, prijevozu, proizvodnji pogona i drugih elemenata letjelica, zakonodavnom okviru i mogućnostima u Hrvatskoj i šire, a posjetitelje uz predavanja očekuje i letačka zona za demonstraciju najnovijih dosega tehnologije bespilotnih letjelica, kao i štandovi na kojima će domaća i strana poduzeća predstaviti svoje proizvode, usluge i rad.

U duhu predstavljanja tehnologije i teme skupa, generalni sponzor Aviteh organizirat će nagradnu igru za sve zainteresirane i podijeliti vrijedne nagrade - dronove, a u KSET-u će 26. ožujka biti organiziran i party za sve sudionike i zainteresirane, što je prilika za bolje upoznavanje i razmjenu znanja i iskustava u opuštenoj atmosferi.

DroneDays organiziraju Fakultet elektrotehnike i računarstva, njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i europski projekt AeRoTwin uz pomoć poduzeća Aviteh. Registracije po cijenama za ranoranioce dostupne su do kraja veljače, a broj prijava je ograničen.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti