Tanji Apple Watch 2 stiže u lipnju?

Apple bi novi model pametnog sata trebao predstaviti tijekom lipnja, a navodno će biti 20-40 posto tanji i imat će kameru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2016. / 09:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Dugo vremena se kao o 'sljedećoj velikoj stvari u tehnologiji' govorilo o pametnim satovima te su brojni analitičari bili uvjereni kako će Apple s prvim modelom svog pametnog sata pokrenuti ovo tržište. Prodaja Apple Watcha počela je prije oko godinu dana, a iako ova kompanija dominira tržištem pametnih satova, njihov gadget nije donio neku veliku revoluciju niti je pokrenuo tržište kako su se to mnogi nadali. Ipak, iako još većina ljudi nema neku veliku potrebu za nošenjem sata na kojem će imati pristup informacijama koje ionako imaju na pametnim telefonima, sigurno je kako će s vremenom rasti potražnja za ovakvim uređajima.

Gotovo svi analitičari vjeruju kako će i u budućnosti najveći udio na ovom tržištu imati Apple koji će tijekom ove godine predstaviti nasljednika prvog modela Apple Watcha. Do sada su gotovo sve glasine govorile kako će Tim Cook ovaj uređaj predstaviti u rujnu na konferenciji na kojoj će predstaviti iPhone 7 i 7S, no prema analitičaru Brianu Whiteu, čini se da Apple Watch 2 možemo očekivati ranije, već za dva mjeseca. Naime, Apple svake godine u lipnju održava WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciju te bi ove godine glavna novost ove konferencije mogao biti upravo Apple Watch 2. Prema Whiteovim izvorima, novi model trebao bi biti 20-40 posto tanji u odnosu na aktualnu verziju, možemo očekivati i napredniji softver, a još ranije neke su glasine govorile kako bi ovaj sat mogao imati i kameru.

Osim za fotografiranje, kamera na satu trebala bi omogućiti i video razgovore tako da za FaceTime razgovore više ne bi bili potrebni iPhone ili iPad, već bi korisnici mogli razgovarati direktno putem sata. Za veliki broj potencijalnih korisnika glavni faktor prilikom kupovine ipak će biti cijena – Apple je nedavno smanjio cijenu osnovnog modela na 299 dolara i pitanje je hoće li zadržati tu cijenu i za novi model i hoće li i ta cijena većini ipak biti prevelika.

Izvor: Tech Radar

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti