Krajem rujna u Zagrebu će se održati sedma po redu godišnja konferencija TEDxZagreb koja će u kinu Europa okupiti 20-ak govornika koji će vezano za temu konferencije, #satisfaction, nuditi rješenja na pitanje koliko smo zadovoljni!

Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni pratitelja, samo su neka od zanimanja govornika koja svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. Upravo će oni na događanju podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese, inovacije i pokazati koliko smo zapravo zadovoljni.

Istraživanje koje je 2015. provela globalna agencija GALLUP o razini zadovoljstva građana zemalja diljem svijeta pokazalo je kako je od 142 države, Hrvatska zauzela 126. mjesto. Iste godine Eurobarometar ispitivao je, između ostalog, i životno zadovoljstvo građana 28 zemalja Europske unije.

Hrvatska se od država članica EU-a našla na 22. mjestu te se s ocjenom 6,3 u kategoriji općeg zadovoljstva građana životom svrstala u skupini država članica čiji su građani izrazili najnižu razinu zadovoljstva.

Izgradnja bolje budućnosti za generacije koje dolaze

Ove godine potrudili smo se okupiti ne samo respektabilne domaće već i inozemne govornike koji će nam prenijeti svoje ideje. Gotovo 500 sudionika, koji uz naše govornike dijele pozitivan stav prema budućnosti, još će jednom dobiti priliku družiti se u inspirativnoj atmosferi koja će nam svima pomoći u izgradnji bolje budućnosti za generacije koje dolaze. Vjerujem u još jedan događaj za pamćenje koji je pred nama, istaknuo je Karlo Matić, nositelj licence TEDxZagreb.

TED, globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja u posljednjih 30 godina okupila je više od 3500 lokalnih TEDx-ovih timova u više od 190 država diljem svijeta, a zagrebački tim ove godine organizira sedmu po redu godišnju konferenciju koja će se održati 29. rujna u Kinu Europa.

Jedno od najvećih regionalnih TEDx-ovih događanja u posljednjih nekoliko godina svojoj je publici predstavilo 130 govornika, organiziralo 22 događanja na kojima je sudjelovalo više od 5000 sudionika, a ono što je najvrjednije jest činjenica kako su njihove ideje vrijedne širenja na internetu pregledane više od milijun puta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju