TEDxZagreb ove vas godine pita koliko ste zadovoljni

Sedma po redu godišnja konferencija TEDxZagreb okupit će više od 20 govornika koji će pokazati koliko zapravo postoji zadovoljnih, vrijednih i pozitivnih primjera oko nas.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2018. / 12:44

Ivan Đikić (Foto: TEDx) (Foto: TEDx)

Krajem rujna u Zagrebu će se održati sedma po redu godišnja konferencija TEDxZagreb koja će u kinu Europa okupiti 20-ak govornika koji će vezano za temu konferencije, #satisfaction, nuditi rješenja na pitanje koliko smo zadovoljni!

Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni pratitelja, samo su neka od zanimanja govornika koja svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. Upravo će oni na događanju podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese, inovacije i pokazati koliko smo zapravo zadovoljni.

Istraživanje koje je 2015. provela globalna agencija GALLUP o razini zadovoljstva građana zemalja diljem svijeta pokazalo je kako je od 142 države, Hrvatska zauzela 126. mjesto. Iste godine Eurobarometar ispitivao je, između ostalog, i životno zadovoljstvo građana 28 zemalja Europske unije.

Hrvatska se od država članica EU-a našla na 22. mjestu te se s ocjenom 6,3 u kategoriji općeg zadovoljstva građana životom svrstala u skupini država članica čiji su građani izrazili najnižu razinu zadovoljstva.

Izgradnja bolje budućnosti za generacije koje dolaze

Ove godine potrudili smo se okupiti ne samo respektabilne domaće već i inozemne govornike koji će nam prenijeti svoje ideje. Gotovo 500 sudionika, koji uz naše govornike dijele pozitivan stav prema budućnosti, još će jednom dobiti priliku družiti se u inspirativnoj atmosferi koja će nam svima pomoći u izgradnji bolje budućnosti za generacije koje dolaze. Vjerujem u još jedan događaj za pamćenje koji je pred nama, istaknuo je Karlo Matić, nositelj licence TEDxZagreb.

TED, globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja u posljednjih 30 godina okupila je više od 3500 lokalnih TEDx-ovih timova u više od 190 država diljem svijeta, a zagrebački tim ove godine organizira sedmu po redu godišnju konferenciju koja će se održati 29. rujna u Kinu Europa.

Jedno od najvećih regionalnih TEDx-ovih događanja u posljednjih nekoliko godina svojoj je publici predstavilo 130 govornika, organiziralo 22 događanja na kojima je sudjelovalo više od 5000 sudionika, a ono što je najvrjednije jest činjenica kako su njihove ideje vrijedne širenja na internetu pregledane više od milijun puta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti