Hakeri upali u sustav jednog od najatraktivnijih borilišta Olimpijskih igara

Zanimljivo je da je u podrumskim prostorijama Grand Palaisa jedna od najvećih policijskih postaja u Parizu.

Hina | 06.08.2024. / 13:45

Grand Palais u Parizu (Foto: Getty Images)

Francuska policija za kibernetički kriminal istražuje hakerski napad na izložbenu dvoranu Grand Palais u Parizu, gdje će nastupiti i hrvatska predstavnica u tae-kwon-dou Lena Stojković.

Policija je navela da su cyber-kriminalci ciljali središnji računalni sustav institucije, ali upad nije izazvao nikakav prekid olimpijskih događaja koji će se održavali u kultnoj izložbenoj dvorani sa staklenim krovom u središtu francuske prijestolnice.

Računalni sustav na mjestu događaja također obrađuje podatke za 40 uglavnom malih muzeja s kojima je Grand Palais povezan. Radio Franceinfo javio je da su napadači tražili isplatu otkupnine u roku od 48 sati, prijeteći da će na internetu objaviti financijske podatke do kojih su došli ako ne prime neodređeni iznos novca.

Ransomware Savjeti stručnjaka: Pridržavajte se ovih pravila i zaštitite se od hakerskih napada i ransomwarea

Dvorana Grand Palais je jedna od najatraktivnijih borilišta cijelih Igara, a u njoj su se već održala natjecanja u mačevanju. Izgradnja je počela 1897. godine, a adaptacija ove izložbene dvorane za potrebe Igara je započela prije tri godine, dok će za javnost biti ponovno otvorena u ožujku 2025.

Zanimljivo je da je u podrumskim prostorijama Grand Palaisa jedna od najvećih policijskih postaja u Parizu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti