Telefon o kojem svi pričaju: OnePlus 7 Pro jedan je od najboljih smartphonea godine!

OnePlus 7 Pro ima fantastičan ekran dijagonale 6,67 inča frekvencije osvježavanja 90 Hz, tri stražnje kamere, radi na snažnom procesoru i ima čak do 12 GB RAM-a i 256 GB memorije za pohranu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.05.2019. / 09:39

OnePlus 7 Pro (Foto: OnePlus)

OnePlus je tijekom godina izgradio reputaciju pouzdane kompanije koja proizvodi kvalitetne telefone koji donose odličan omjer između cijene i kvalitete i zanimljivi su korisnicima koji žele kupiti uređaj odličnih performansi, ali su im Appleovi i Samsungovi telefoni preskupi. Ipak, na OnePlus se nije gledalo kao na direktnog konkurenta najjačim modelima, no od ovog tjedna i predstavljanja najnovijeg i najjačeg telefone ove kompanije do sada, stvari bi se mogle itekako promijeniti.

OnePlus 7 Pro dolazi sa svim značajkama pravog flagship uređaja koji bez problema može konkurirati vodećim pametnim telefonima na svijetu, kojima se približio čak i cijenom, iako je i dalje ona povoljnija u odnosu na Galaxy S10 i iPhone XS te za osnovni model iznosi 699 eura, no ako želite najjači model s dvostruko više memorije i prostora za pohranu podataka potrebno je platiti 819 eura.

U prvom planu ovog uređaja je ekran dijagonale čak 6,67 inča i riječ je o, kako su ga nazvali u OnePlusu, Fluid AMOLED zaslonu rezolucije 3120 x 1440 piksela s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz i omjerom stranica 19,5:9. Upravo je ekran, smatraju novinari koji su dobili mogućnost ranije testirati ovaj uređaj, vjerojatno najjači adut telefona, uz napomenu da nema niti zub, niti rupicu u zaslonu, već je kamera za selfije skrivena i izlazi iz gornjeg dijela kućišta prilikom fotografiranja.

Ispod haube, očekivano, nalazi se Snapdragon 855, a dostupne su verzije sa 6, 8 i čak 12 GB memorije, dok se podaci mogu pohraniti na 128 i 256 GB memorije. Sa stražnje strane telefona nalaze se tri kamere – glavna rezolucije 48 MP s otvorom blende od f/1.6, telefotokamera rezolucije 8 MP te ultraširoka kamere rezolucije 16 MP. Rezolucija prednje kamere iznosi 16 MP i pokriva čak 117 stupnjeva, a za one koji strahuju da bi mehanizam iskakanja kamere mogao biti problematičan, u OnePlusu kažu da je detaljno testiran i bez problema može izdržati 300 tisuća podizanja i spuštanja.

Treba još spomenuti bateriju od 4000 mAh, koja bi trebala izdržati cijeli dan bez problema te će se moći napuniti jako brzo, i stereozvučnike s podrškom za Dolby Atmos tehnologiju, a kao najveći nedostaci spominju se nedostatak bežičnog punjenja, IP certifikat za vodootpornost (iz OnePlusa kažu da, iako nema certifikat, telefon je vodootporan) te izostanak 3,5-milimetarskog izlaza za slušalice, koji ionako sve rjeđe nalazimo na telefonima.

Iako smo od OnePlusa navikli na jeftinije telefone, model 7 Pro zaista izgleda kao pravi flagship koji bi mogao unijeti nemir među vodeće mobilne kompanije, a uz početnu cijenu od 699 eura mogao bi privući velik broj korisnika koji žele vrhunski telefon po povoljnijoj cijeni.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti