Telemach Hrvatska nudi prve pakete za pristup 10 Giga optičkoj mreži

Optička mreža kompanije Telemach Hrvatska u ovom trenutku dostupna je za oko 7000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja godine bit će omogućen pristup više od 70.000 kućanstava.

Martina Čizmić | 10.05.2021. / 12:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Telemach Hrvatska pripremio je novosti u optičkoj mreži. Tako će svojim korisnicima ponuditi pristup prvoj hrvatskoj 10 Giga optičkoj mreži, uz tri paketa koja kombiniraju superbrzi internet i fiksnu telefoniju na najbržoj mreži u zemlji, priopćili su iz Telemacha. U sljedećih pet godina svojom 10 Giga optičkom mrežom planiraju pokriti trećinu Hrvatske, odnosno više od 500.000 kućanstava.

Kako su priopćili, korisnici Telemacha mogu birati između triju paketa optičkog interneta s brzinama od 300 Mbps, 1 Gbps i 2 Gbps. Ističu kako je početni paket Telemacha Hrvatska do deset puta brži od prosječne brzine interneta u zemlji, koja iznosi 30 do 40 Mbps. Naglašavaju kako su cijene paketa vrlo pristupačne, a korisnici mobilne mreže Telemach koji se pretplate i na optički internet ostvaruju dodatne popuste.

Optička mreža kompanije Telemach Hrvatska u ovom trenutku dostupna je za oko 7000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja godine bit će omogućen pristup više od 70.000 kućanstava jer Telemach ubrzano nastavlja sa širenjem mreže.

Uvođenjem interneta i fiksne telefonije Telemach Hrvatska postaje operator s tri telekomunikacijska servisa i pozicionira se kao najnapredniji internetski servis i mreža. Upravo na to mislimo kada kažemo da smo posvećeni pružanju najnaprednije tehnologije našim korisnicima za najinovativnije proizvode i usluge i najbolje korisničko iskustvo. Investicija Telemacha Hrvatska u izgradnju superbrze optičke mreže pomaže ubrzanju hrvatske digitalne transformacije i boljem korištenju ekonomskih i socijalnih prednosti koje ona donosi, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

Telemach će zahvaljujući podršci matične kompanije United Grupe uložiti 100 milijuna eura u izgradnju 10 Giga optičke mreže u Hrvatskoj. United Grupa obvezala se na investiranje do 230 milijuna eura u Hrvatsku u sljedećih pet godina, za proširenje optičke mreže koja omogućuje 10 gigabita u sekundi i u infrastrukturu mobilne 5G mreže.

Planiranim ulaganjima Telemach Hrvatska i njegova matična kompanija United Grupa pomoći će Hrvatskoj osigurati digitalnu budućnost, s jamstvom kako su fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe svih korisnika.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti