Telepathy One, prve naočale koje žele konkurirati Google Glass projektu

Tvrtka Telepathy krenula je u razvoj naočala koje će, ukoliko stvar doživi produkcijsku razinu biti konkurencija Google Glass naočalama. Izlazak na tržište očekuje se u 2014. godini.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 26.08.2013. / 14:02

Telepathy One, prve naočale koje žele konkurirati Google Glass projektu

Tvrtka Telepathy  krenula je u razvoj naočala koje će, ukoliko stvar doživi produkcijsku razinu biti konkurencija Google Glass naočalama. Izlazak na tržište očekuje se u 2014. godini.

Ulaganje od 5 milijuna američkih dolara prvi je korak prema, vjeruju u kompaniji, uspješnom razvoju ovih naočala. Trenutačno su se zaustavili na prototipu, koji možete vidjeti u priloženom videu, a navedeni iznos, koji je u njihov razvoju uložio investicijski fond Firsthand Technology Value Fund Telepathy će odmah transferirati u zapošljavanje stručnjaka koji će do kraja razviti Telepathy One naočale i pripadajuće aplikacije.

"Ovakvi gadgeti, odnosno primjerci "nosive tehnologije", da se tako izrazim, postat će standard i donijeti novi val razvoja u mnogim segmentima, društvenim mrežama pogotovo. Ulaganje od 5 milijuna dolara, na čemu zahvaljujemo Firsthan Technology Value Fundu, omogućiti će nam da naš trenutačni prototip dovedemo na vrhunsku razinu i ponudimo ga korisnicima u idućoj godini", rekao je Takahito Iguchi, CEO u Telepathy kompaniji.

Inače, Telepahty je relativno mlada kompanija, zapravo StartUp, osnovana u siječnju ove godine u Japanu. Kako bi bila što bliže "oltaru", središnjica je sada u Sunnyvaleu, Kalifornija, kamo su preselili u lipnju. Specijalizirani su za razvoj društvenih komunikacijskih uređaja, a Telepathy One naočale trebale bi postati njihov zaštitni znak i nositelj kvalitete, prepoznatljivosti i cijelog branda...

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti