Tesla Model S nakon nadogradnje softvera moći će se upaliti putem iPhonea

Operacijski sustav Tesla Model S automobila zove se 'Model S OS', a najnovija nadogradnja nosi brojčanu oznaku v.6.0. Kratkim pogledom u popis izmjena saznajemo zanimljive detalje....

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 21.08.2014. / 20:30

Tesla Model S nakon nadogradnje softvera moći će se upaliti putem iPhonea

Atraktivna sportska limuzina na električni pogon - Tesla Model S, uskoro bi trebala dobiti nadogradnju softvera, ako je vjerovati screenshotovima što su procurili na tematskom forumu. Ovaj futuristički automobil sadrži operacijski sustav koji samostalno upravlja gotovo svime, a za ručna podešavanja tu je masivni zaslon na dodir dijagonale od čak 43 cm, koji je ovdje u funkciji upravljačke ploče.

Operacijski sustav Tesla Model S automobila zove se "Model S OS", a najnovija nadogradnja nosi brojčanu oznaku v.6.0. Kratkim pogledom u popis izmjena saznajemo zanimljive detalje, poput mogućnosti otključavanja te paljenja automobila putem iPhonea, što je, morate priznati, zaista cool (slična mogućnost uskoro će biti omogućena i za uređaje na Android platformi).

Tesla Model S

Osim toga, nadogradnja donosi prikaz kalendara s vašeg mobitela na spomenutu, ugrađenu upravljačku ploču, kao i navigacijski sustav iz Googlea koji predviđa gužve u prometu na ruti posao-kuća, te predlaže alternativne. Za kraj, treba još spomenuti i određena poboljšanja u sustavu upravljanja energijom.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti