Teslin Model S Plaid eksplodirao u vožnji, vozač jedva uspio iskočiti iz automobila koji je gorio još tri sata

Teslin Model S Plaid umalo je uzeo prvu žrtvu, a tek je nedavno isporučen na tržište. Naime, automobil se neobjašnjivo zapalio, a vozač je jedva uspio izvući živu glavu.

Branimir Vorša | 02.07.2021. / 10:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U četvrti Haverford u Philadelphiji susjedstvo je moglo samo u nevjerici promatrati kako je tri sata, iz zasad neutvrđenog razloga, u plamenu gorio Teslin najnoviji Model S Plaid.

Lokalno vatrogasno društvo Gladwyne Volunteer Fire Company objavilo je na društvenim mrežama da se automobil zapalio oko 21 sat navečer po lokalnom vremenu te da su se vatrogasci s gašenjem plamena borili oko tri sata. Njihova je objava u međuvremenu obrisana.

Srećom, ti su vatrogasci prošli posebnu obuku za gašenje Teslinih automobila pa su crijeva imali spojena na konstantan izvor vode te tako kontinuirano hladili gorući automobil gotovo 90 minuta.

Fotografija Modela S Plaid u plamenu pojavila se i na Twitteru, a objavio ju je korisnik Ben Meiselas, koji radi za tvrtku koja zastupa vlasnika tog vozila.

Naša tvrtka @AthleteDefender zastupa direktora koji kupio novi Tesla Model S Plaid, koji je bio jedan od 250 isporučenih. U utorak se spontano zapalio. Naš je klijent bio zarobljen i mogao je umrijeti. Pokušali smo dobiti odgovor od Tesle, ali dosad su nas ignorirali. Ovo je automobil nakon bijega vozača, napisao je Meiselas.

Činjenica da vatrogasci imaju posebnu obuku za gašenje Teslinih vozila, ako ništa drugo, podsjetnik je da je to problem s Teslinim vozilima rašireniji nego što bi to Musk i njegova kompanija željeli da vozači vjeruju.

Neimenovani vozač angažirao je odvjetnika, koji je pak za Business Insider rekao da je njegov klijent izbjegao smrt pukim čudom.

On je nekako uspio pobjeći kroz vrata. Automobil se ubrzo nakon toga pretvorio u plamenu buktinju, rekao je odvjetnik Mark Geragos.

Geragos kaže da njegov klijent tvrdi kako nije učinio ništa zbog čega bi se Tesla zapalila, već je incident nazvao "potpuno spontanim događajem". Geragos je dodao kako je njegov klijent prvo uočio dim, a zatim i plamen u vozilu te je nakon određene borbe s otvaranjem vrata zapravo još u vožnji iskočio iz automobila koji se nastavio kretati niz ulicu.

Da Teslin automobil nije bio bez vozača u trenutku požara, rekao je i vatrogasni šef Lower Merion Township Fire Departmenta Charles McGarvey.

Poziv hitnoj službi stigao je od građanina, koji je u nevjerici promatrao kako se Teslino vozilo kotrlja niz cestu te potom eksplodira u plamenu ispred njegove kuće.

Nadležno američko tijelo, odnosno Nacionalna služba za sigurnost prometa na autocestama (NHTSA) istražuje incident kako bi se utvrdilo je li možda riječ o opasnom propustu u dizajnu vozila.

Izvor: CNBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti