Tesla povukla gotovo 6000 vozila u SAD-u zbog problema s labavim vijcima na kočnicama

Tesla je opozvala gotovo 6000 automobila u SAD-u zbog problema s labavim vijcima kočionih čeljusti koji mogu izazvati ispuhavanje guma, odnosno nizak tlak u njima.

Branimir Vorša | 03.06.2021. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Teslinoj prijavi američkoj cacionalnoj upravi za sigurnost prometa na cestama navodi se kako zbog tog problema nije zabilježena niti jedna prometna nesreća dosad. U istoj prijavi Tesla ističe da će napraviti inspekciju opozvanih vozila te pritegnuti ili zamijeniti sporne dijelove.

Isto tako u Tesli su sad poduzeli i mjere koje će spriječiti problem labavih vijaka tijekom procesa sklapanja vozila.

Tesli ovo nije prvi problem s kvalitetom vozila ili vozilima općenito.

I sigurnost njihova tehnologija autonomne vožnje nedavno se našla na udaru, nakon što je skupina američkih korisnika navela da se ta tehnologija može "lagano prevariti" tako da se uključi kad nitko ne sjedi na mjestu vozača. Američki Senat je isto tako na zahtjev zastupnika demokrata čuo pozive na federalnu istragu u prometnu nesreću s Teslinim vozilom u kojem su poginula dvojica muškaraca dok nikog nije bilo na vozačkom mjestu.

S druge strane, norveški sud nedavno je donio presudu u kojoj je Teslu proglasio krivom za prigušavanje brzine punjenja baterije te njezinog kapaciteta putem softverskih nadogradnji te je svakom vozaču podnositelju tužbe dodijeljeno 15.000 dolara odštete zbog toga.

Izvor: The Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti