Automobili im nisu dovoljni: Tesla ulazi na tržište pametnih satova?

Informacije su šture jer iz Tesle ne žele otkriti svoj dizajn i planove te tako konkurentima dati priliku da ih prestignu.

Martina Čizmić | 11.08.2020. / 08:55

Elon Musk (Foto: AFP)

Šef Tesle Elon Musk dosad je pokazao kako je moguće baviti se proizvodnjom električnog automobila za široke mase, ali i pametnim marketingom i igrom riječi stvoriti velika iščekivanja među obožavateljima. Poznato je da Musk prati što kupci Teslinih vozila komentiraju, predlažu i žele u svojim vozilima te im često te i takve želje ispunjava u nekoj od sljedećih verzija.

No čini se kako su u Tesli odlučili baciti oko i izvan automobila. Prema podacima iz prijave koju objavila američka Federalna komisija za komunikacije (FCC), Tesla svoje prste ima i u razvoju pametnog sata.

Iako bi to moglo na prvi pogled izgledati čudno, treba imati na umu da vlasnici Teslinih vozila svojim pametnim telefonom i aplikacijom mogu upravljati brojnim mogućnostima, pa i samim automobilom. Pa zašto onda to isto ne bi mogli raditi i svojim zapešćem?

Što točno u Tesli planiraju, još nije poznato jer je u prijavi FCC-u navedeno kako bi otkrivanje tih podataka moglo konkurentima dati prednost nad Teslom. Zanimljivo je ipak da Tesla nije glavni podnositelj prijave. Ta je čast pripala norveškoj tvrtki Xplora Technologies koja razvija pametne satove za djecu, a kao dodatni partner u cijelom poslu navedena je kineska tvrtka Shenzen BALUN Technology Co.

Jedina informacija koja nešto više otkriva je u rečenici o dizajnu: "...s obzirom na to da je ovaj dizajn temelj za buduće tehnološke proizvode koji će biti razvijeni...". Planira li, dakle, Tesla ozbiljno ući na tržište pametnih satova? Zasad možemo samo nagađati. Barem dok iz Tesle ne odluče otkriti više pojedinosti.

Izvor: Gizmodo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti