Tesla želi napraviti bateriju za vaš dom

Elon Musk je o ovoj ideji pričao i ranije, kada je otkrio da 'kompanija radi na nečemu što se stavlja u kuće, a ne u automobile'.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.02.2015. / 18:13

Tesla želi napraviti bateriju za vaš dom

Elon Musk je o ovoj ideji pričao i ranije, kada je otkrio da "kompanija radi na nečemu što se stavlja u kuće, a ne u automobile".

Čini se da je projekt pri samom kraju jer iz tvrtke Tesla motors najavljuju da bi se baterija koja će se koristiti u domovima mogla naći u proizvodnji u sljedećih šest mjeseci.

"Dizajn je kompletan i nadamo se da će proizvodnja krenuti u kratkom roku" kaže prvi čovjek Tesla Motorsa, "Jako smo uzbuđeni radi toga jer je proizvod zaista odličan"dodaje Musk.

Kombinirajući solarne panele sa jakim učinkovitim litij ionskim baterijama Tesla motors ima namjeru ponuditi krajnjem korisniku opciju da svoj dom napajaju na drugačiji, "zeleniji" način, baterijama koju su dovoljno snažne da  jednim punjenjem  tjedan dana opskrbljuju jedno kućanstvo.

Isto tako, Tesla motors je zainteresiran svoj proizvod ponuditi i tvrtkama na području Sjeverne Amerike i Europe koje se bave komunalnim uslugama i upravo tu vide najveću priliku za plasman svog proizvoda na tržište.

"Mnoge komunalne tvrtke bave se ovakvim ili sličnim idejama i već smo u kontaktu sa većinom njih" kaže JB Straubel,šef tehnologija u tvrtki Tesla motors te dodaje "to je područje kojem ćemo posvetiti mnogo pažnje u vremenima koja dolaze".

Iako tvrtka Tesla motors u zadnje vrijeme ne bilježi financijske rezultate kakve su priželjkivali, najviše zbog problema sa isporukom njihovog top modela automobila "Model S", čini se da Elon Musk i njegova kompanija imaju  razloga optimistično gledati prema naprijed jer bi u slučaju da projekt  "baterija za domove" zaživi još jednom dokazali kakav je "Tesla motors" energetski i tehnološki div.

Foto AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti