Teslin autopilot jednostavno ne voli policiju: U naletu uništen policijski Dodge Charger, vozač nije ni pratio promet

Još jedan nesavjestan vozač Tesle skrivio je nesreću u SAD-u i još jednom, se Tesla svom silom zabila u zaustavljeno policijsko vozilo. Srećom, u nesreći nitko nije ozbiljno stradao.

Branimir Vorša | 18.03.2021. / 13:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američka nacionalna agencija za sigurnost u transportu na autocestama (NHTSA), pokrenula je još jednu istragu oko Teslinog autopilota, zbog prometne nesreće u Michiganu, u kojoj se Model Y zabio u zaustavljeno policijsko vozilo.

Prema izvješću policije, policajci su intervenirali na poziv o nesreći, odnosno naletu vozila na srnu te su po dolasku na mjesto nesreće parkirali vozilo uz cestu, no djelomično blokiravši desnu traku, ali su rotirajuća svjetla bila cijelo vrijeme upaljena.

Policija je fotografije oštećenog vozila objavila na društvenim mrežama, a ako je suditi prema razini štete, Teslin Model Y je na policijsko vozilo naletio velikom brzinom.

Vozač Modela Y, 22-godišnji mladić, rekao je policiji nakon nesreće da je njegov auto bio na autopilotu. No, osim što je zaradio prijavu policije zbog toga, mladić je prijavljen i zbog vožnje sa suspendiranom vozačkom dozvolom.

Proteklog tjedna Teslin automobil zabio se u policijsko vozilo i u Detroitu, a vjeruje se da je i taj vozač prepustio upravljanje autopilotu u vrijeme nesreće.

Bez obzira na autosugestivan naziv, Teslin autopilot nije tehnologija koja omogućuje punu autonomiju vožnje Teslinim automobilima. Iz Tesle su već u više navrata poručili da vozači i dalje moraju pratiti promet i voziti automobil u svakom trenutku.

Teslin nedavno proglašeni tehnokralj Elon Musk, međutim ističe kako nema ničeg zavaravajućeg oko naziva autopilota, iako ga mnogi vozači uzimaju zdravo za gotovo, odnosno čine sve, samo ne voze automobil niti prate što se događa na cesti.

Međutim, Tesla je nedavno počela oduzimati licence za svoj beta softver pune autonomne vožnje (FSD, Full Self-Driving).

Izvor: CNBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti