Teslin Model 3 bit će deset puta sigurniji od prosječnog automobila

Hardver i softver Modela 3 pružit će veliki nivo aktivne sigurnosti te bi ovaj automobil mogao biti i deset puta sigurniji od današnjeg prosječnog automobila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.03.2017. / 15:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošla je godina dana od predstavljanja novog modela Teslinog automobila, a iako njegova masovna proizvodnja još nije počela, već sada možemo reći kako će ovo biti najprodavanije vozilo ove kompanije. Tesla 3 cjenovno je najpristupačniji Teslin automobil, a interes korisnika i broj prednarudžbi iznenadio je čak i osnivača kompanije Elona Muska.

Prema stranici Digital Trends, Model 3 jedan je od najočekivanijih automobila u povijesti za kojeg je broj prednarudžbi ubrzo nakon predstavljanja prototipa dosegao skoro 400 tisuća komada, što se nikada do sada nije dogodilo.

Početkom tjedna objavljene su nove informacije koje bi dodatno mogle povećati interes za ovim automobilom – prema Adamu Jonasu, analitičaru Morgan Stanleyja, Model 3 imat će razinu sigurnosti koju neće moći ostvariti niti jedan drugi automobil. Jonas kaže kako vjeruje da će hardver i softver Modela 3 pružiti veliki nivo aktivne sigurnosti te bi ovaj automobil mogao biti i deset puta sigurniji od današnjeg prosječnog automobila. Za većinu kupaca najvažniji faktor prilikom odabira novog modela automobila (uz cijenu naravno) jest sigurnost tako da u Tesli mogu očekivati odličnu prodaju ovog vozila.

Velikoj sigurnosti nadolazećeg Teslinog automobila pridonijet će i autopilot kojeg je Jonas nazvao 'nadljudskim asistentom' – još prošle godine Elon Musk rekao je kako je rizik od prometne nesreće Teslinih vozila s uključenim autopilotom pedeset posto manji u odnosu na druga vozila. Njegova izjava odnosila se na prvu verziju autopilota koja je nadograđena i koja će u budućnosti kada se Model 3 pojavi u prodaji biti još naprednija i sigurnija.

Osim predstavljanja sve kvalitetnijih i cjenovno povoljnijih modela, daljnjoj popularizaciji električnih automobila pridonijet će i konstantno unaprjeđenje infrastrukture i povećanje broja stanica za punjenje električnih vozila – kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. 

Izvor: BGR

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti