Kao što je bilo za očekivati, novi iPhone izgleda točno onako kako smo ga navikli gledati u raznim glasinama proteklih nekoliko tjedana. 

Također, iPhone dolazi u dvije verzije a uređaj nosi naziv iPhone 6, odnosno iPhone 6 Plus sa Retina HD zaslonom “novom generacijom” zaslona. Uređaj dolazi u 4.7 inčnoj odnosnoj 5.5 inčnoj verziji, baš onako kako se očekivalo s rezolucijom 1334 x 750, odnosno 1920 x 1080 piksela. 

iPhone 6 je 6.8 mm tanak, dok je 6 Plus 7.1, što je prilično tanje naspram 5S koji ima debljinu od 7.6 mm. 

Novi 6 Plus ima drugačije korisničko sučelje, naravno radi većeg zaslona, a ukoliko ga koristite u horizontalnom položaju, ovaj se uređaj ponaša kao iPad Mini. Također, od sada se ne 6 Plus nalaze i gumbi za copy i paste što će svakako ubrzati rad na njemu. 

Gumb za gašenje nalazi se na bočnoj strani(!?) umjesto na gornjoj kako je to slučaj bio do sada. Kao što je bilo za očekivati, uređaj dolazi s A8 čipom 64 bitne arhitekture koji ima 2 milijarde tranzistora, te je 13% manji i 20 brži od prijašenjeg A7 čipa. 

Što se tiče samih aplikacija, one će se prilagođavati veličini zaslona, tako da s tim neće biti problema. Baterija je navodno bolja, što pokazuje i slika ispod.

Tim Cook predstavio novi iPhone 6 i iPhone 6 Plus!

Foto The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju