Time Round: Pebble predstavio novi model pametnog sata koji izgleda kao - običan sat

Naglasak je na diskreciji i jednostavnosti, jer su u kompaniji procijenili da većina pametnih satova dizajnom poprilično odudara od klasičnih ručnih satova i upravo u tome su prepoznali svoju šansu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.09.2015. / 10:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako ovo nije prvi, vjerojatno ni posljednji sat koji je Pebble plasirao na tržište ili će tek to učiniti, riječ je o najtanjem pametnom satu na svijetu, odnosno tako ga deklariraju proizvođači. Time Round je debljine 7,5 milimetara, klasičnog je, okruglog oblika s “tijelom” koje je promjera 38,5 milimetara. Baterija je poprilično “lošija” od, recimo, one koja se nalazi u Time Steel modelu i koja traje 10 dana, dok je kod Time Round modela deklarirano vrijeme trajanje baterije između dva punjenja dva dana. Ipak, odlična je vijest da ćete za samo 15 minuta bateriju ovog “mališana” moći napuniti do kapaciteta koji će vam biti dostatan za 24 sata korištenja. Baš kao i ostali satovi iz Pebble kolekcije ima mikrofon za glasovno upravljanje, radi na Android OS-u (uskoro će i na iOS-u) a zaslon je “otporan na prskanje”, što god to u praksi značilo.

Pebble Time Round će se prodavati po cijeni od 249 američkih dolara i definitivno je, barem na prvi pogled, riječ o najkvalitetnijem modelu koji je ova kompanija plasirala na tržište. Softverski se nije previše promijenio, ali to i nije ono na čemu su u Pebbleu inzistirali, njihova su ciljana skupina ljudi koji žele pametni sat, ali ne žele da se “vidi iz aviona” kako je riječ o pametnom satu. Tako bi se najlakše mogla opisati namjera i tržišna strategija Pebble Time Round modela. Prodavat će se u muškoj i ženskoj kombinaciji, razlika je u debljini remena; muški je 20 milimetara, ženski 14, a ženski modeli će se, naravno, prodavati s remenjem u prikladnim bojama. U slobodnoj prodaji će se pojaviti 8. studenog, a do tada ga se može naručiti na službenoj web stranici Pebblea, Amazonu, Best Buy i Target webovima…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti