Tinejdžeri žele iPhone, a odrasli?

Dok tinejdžeri i dalje preferiraju Apple i njihove telefone, oni malo stariji nisu toliko fascinirani s logom jabuke i kao božićni poklon žele Samsungov Galaxy S8

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2017. / 11:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Istraživanja provedena tijekom proteklih nekoliko godina u SAD-u pokazala su kako je najpopularniji telefon među tinejdžerima iPhone – prema istraživanju Piper Jaffrayja s početka ove godine čak 76 posto od 5 i pol tisuća ispitanih već su posjedovali iPhone. Također, za više od 80 posto tinejdžera upravo bi iPhone trebao biti sljedeći smartphone kojeg će kupiti, dok je u istom ispitivanju godinu ranije ta brojka iznosila 75 posto.

Posljednje istraživanje, kojeg je nedavno provela kompanija Ebates oko blagdanskih poklona, potvrdilo je popularnost Appleovih telefona među tinejdžerima, no pokazalo je i kako oni malo stariji nisu toliko ludi za Appleom, već oni preferiraju vodeću kompaniju na mobilnom tržištu – Samsung. U anketnom upitniku postavljeno je pitanje o telefonu kojeg ljudi žele dobiti ispod bora kao blagdanski poklon, a kao odgovor ponuđeni su novi Appleovi telefoni (iPhone X, 8 i 8 Plus) te Samsungov Galaxy S8.

Dok je većina mladih kao najpoželjnije telefone odabrala iPhone X i iPhone 8, pokazalo se da stariji korisnici nisu toliko opsjednutim logom jabuke i iPhoneom te većina njih kao poklon želi posljednji model iz Samsungove Galaxy S serije.

Ovo su zanimljivi rezultati, smatraju na USA Today, jer stariji imaju više novca od tinejdžera i mogu si priuštiti telefon poput iPhonea X čija cijena iznosi tisuću dolara, dok je Samsungova osmica jeftinija skoro 300 dolara.

Da vi ispunjavate istu anketu, koji bi telefon poželjeli kao poklon pod borom – neki od Appleovih novih modela ili Samsungov Galaxy S8?

Anketa

Koji biste pametni telefon odabrali?

  • 55 glasova
  • 169 glasova
  • 152 glasova
  • 155 glasova
glasova:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti