Tko će naći savršeni par? Studenti traže mentore na TVZ Mc2 Pitchu

Pitch će se održati danas, 22. ožujka, u 17 sati u Ziceru. Prijavljeno je 40 timova s ukupno 100 studenata.

Martina Čizmić | 22.03.2022. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Tehničko veleučilište u Zagrebu organizira jubilarno deseto natjecanje Mc2, studentsko natjecanje u izradi web, mobilnih i IoT rješenja, a u sklopu njega održat će se i Pitch tijekom kojeg će se prijavljeni studenti upoznati s tvrtkama mentorima. 

U prvom dijelu Pitcha timovi studenata pred kolegama i predstavnicima partnerskih tvrtki predstavljaju sebe i svoje koncepte projekata na zadanu temu. Projekte će razvijati tijekom cijelog natjecanja uz mentorstvo partnerskih tvrtki. Svojim pitchem pokušavaju zainteresirati partnere da odaberu baš njihov tim za mentorstvo. U drugom dijelu tvrtke partneri predstavljaju se natjecateljima kroz neformalno druženje i razgovor. Partneri i studenti pokušavaju saznati više jedni o drugima kako bi se odlučili za one koji im najbolje odgovaraju.

Kako ističu s TVZ-a, Pitch je prvi bliski kontakt između natjecatelja i predstavnika partnerskih tvrtki i na temelju njega stvara se prvi međusobni dojam, bitan za daljnju suradnju. Studenti biraju mentore kao i mentori studente i, s obzirom da će surađivati tijekom cijelog natjecanja, bitno je da jedni i drugi budu zadovoljni. Također, natjecatelji koji se dobro poklope s mentorima često nastavljaju svoj profesionalni razvoj uz njih, prvo preko stručnih praksi, a kasnije i kao njihovi kolege.

Pitch će se održati danas, 22. ožujka, u 17 sati u Ziceru. Prijavljeno je 40 timova s ukupno 100 studenata.

Koncepti projekata koji budu predstavljeni, razvijat će se tijekom više tjedana uz mentorstvo partnerskih tvrtki i njihovih stručnjaka. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti