Aplikacija koja na digitalnim uređajima stvara osjećaj tipkanja na stvarnoj pisaćoj mašini pod nazivom Hanx Writer, u čijem je osmišljavanju sudjelovao glumac Tom Hanks, najčešće je skidana aplikacija Appleovog portala iTunes.

Prema pisanju britanskog Guardiana, Hanx Writer je simulator tipkanja koji stvara iskustvo manualnog tipkača "obogaćenog lakoćom i brzinom iPada". Aplikacija dolazi u tri verzije za iPad, a osnovni je model besplatan.

Oscarom ovjenčanog glumca za osmišljavanje te aplikacije inspiriralo je "šaroliko i šarmantno iskustvo tipkanja na pravoj pisaćoj mašini, praćeno zvucima 'klikanja' i nepogrešivog zvonca kod prelaska u novi red".

Tom Hanksova aplikacija dospjela na sam vrh iTunesa

"Početkom 70-tih godina prošloga stoljeća kupio sam pisaću mašinu, dovoljno malu za putovanja svijetom i dovoljno čvrstu da preživi desetljeća mahnitog tipkanja", piše Hanks na uvodnoj stranici aplikacije. "Od tada sam ih kupio još puno, raznovrsna dizajna, performansi i zvuka. Svaka na papiru ostavlja trajan trag mašte uz pomoć slova, čekića, papira i tinte, kao nježnija verzija klesanja kamena. Pišem ne mareći za greške jer me dodir i zvuk koji mi pruža pisaća mašina ispunjavaju na način koji se ne može ni sa čime usporediti - sve do sad!", dodaje Hanks.

Uz zagovaranje duha stare škole, Hanx Writer nudi mogućnosti pohrane i slanja teksta elektroničkom poštom, te printanja i dijeljenja dokumenata. Dostupne su i dodatne verzije koje nude pohranu većeg broja dokumenata, označavanje u boji i pozadinske boje (Hanx 707), povezivanje tekstova i dodavanje slika te druge mogućnosti napredne tehnologije (Hanx Golden Touch).

Aplikacija je namijenjena iPadima s operacijskim sustavima od 7.0 nadalje, a razvijena je u suradnji s tvrtkom za razvoj mobilnih uređaja Hitcents. Spomenimo na kraju da je aplikacija dospjela na broj jedan u kategoriji "Productivity". Hanx Writer možete preuzeti na ovom linku.

Izvor Hina

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju