Toshiba predstavila novu KIRAbook seriju laptopa

Toshiba je poznata po prijenosnicima nižeg i srednjeg segmenta. Kako bi predstavili svoje ime u najboljem svjetlu, tvrtka je odlučila predstaviti novu liniju prijenosnika za najzahtjevnije korisnike.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.04.2013. / 19:02

Toshiba predstavila novu KIRAbook seriju laptopa

Toshiba je poznata po prijenosnicima nižeg i srednjeg segmenta. Kako bi predstavili svoje ime u najboljem svjetlu, tvrtka je odlučila predstaviti novu liniju prijenosnika za najzahtjevnije korisnike. Nova KIRAbook linija donosi high-end Windows 8 Ultrabook s magnezijskim kućištem te bi se trebala natjecati s MacBook Air prijenosnikom.

Toshiba zasad ima samo jedan uređaj u dotičnoj liniji, a to je 13.3-inčni koji dolazi u tri varijante. Početna i osnovna varijanta će koštati $1,599.99, dok će najjači model biti nešto skuplji te će koštati $1,999.99. Naravno, možemo odmah preračunati te cijene u eurima što još dodatno povećava samu cijenu.

13.3-inčni ekran ima impresivnu rezoluciju od 2560 x 1440 piksela, što je znatno više od većine Ultrabookova, ali ipak nešto niže nego što MacBook Air ima (2560 x 1600). Uz iznimno visoku rezolucije, KIRAbook Ultrabook dolazi s Intel Core i5 ili i7 procesorom, ovisno na koju verzija se odlučite. Tu je i 256 GB SSD što bi trebalo biti dovoljno za većinu korisnika, a tu će biti i najmanje 8 GB 1600 MHz radne memorije. Ako ste napredni korisnik, Toshiba je odlučila pokloniti i 25 GB cloud prostora.

Toshiba predstavila novu KIRAbook seriju laptopa

Najimpresivnija stvar o 13,3-inčnom KIRAbook je njegov dizajn koji je znatno manji od MacBook Aira. Novi premium brand ima posve novi lagani i kompaktan dizajn koji je napravljen od magnezija, dvije godine jamstva plus besplatna Platinum podršku.

Kako Toshiba navodi, KIRAbook će biti dostupan za narudžbu 3. svibnja, dok će biti dostupan za isporuku 12. svibnja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti