Totalna nostalgija: VW bi mogao predstaviti električnu verziju još jedne legende

Novi se automobil pojavljuje u animiranom filmu, a automobilski mediji nagađaju kako bi to mogla biti neka vrsta najave onog što će predstaviti u budućnosti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.06.2023. / 14:16

Volkswagen (Foto: Afp)

Bogatu povijest Volkswagena obilježila su dva automobila - Buba i Golf, a iz njemačke su kompanije ranije najavljivali kako će električni model ID.3 biti njihovo treće najvažnije vozilo u povijesti. Čini se kako se te najave neće ostvariti jer tržište i korisnici danas više naginju modelima iz SUV kategorije, no bez obzira na to, ambicije VW-a na ovom su tržištu velike i vjeruju kako će njihovi automobili postati popularniji i od Teslinih te da će za koju godinu biti vodeća tvrtka na tržištu električnih vozila.

Volkswagen Bliži se kraj klasičnoj verziji legendarnog automobila: Golf budućnosti trebao bi imati električni motor

Da bi u tome uspjeli, čini se kako bi mogli zaigrati i na kartu nostalgije i privući dio kupaca predstavljanjem moderniziranih i elektrificiranih legendarnih modela. Jedna od takvih legendi u novom ruhu jest i ID.BUZZ, a nedavno su se pojavile glasine i o potpuno novom električnom Golfu. No čini se kako bi Volkswagen mogao predstaviti i električno izdanje još jedne svoje ikone na četiri kotača.

Naime, jučer su predstavili koncept električne Bube za nadolazeći animirani film “Miraculous: Ladybug & Cat Noir” koji će se uskoro pojaviti u kinima i na Netflixu. Iako je riječ o digitalnoj Bubi koja će se samo pojaviti u animiranom filmu, automobilski mediji nagađaju kako je to neka vrsta najave za ono što slijedi u budućnosti, a to je - pravi automobil.

Treba naglasiti kako ovo nije nova ideja jer su iz Volkswagena električnu Bubu prvi put spomenuli još prije šest godine. Moguće je da je budućnost Bube električna, komentirao je tadašnji šef dizajna u kompaniji Klaus Bischoff. Nije teško zaključiti kako se tijekom svih ovih godina, a pogotovo sa sve većom popularnosti električnih automobila, sigurno često razgovaralo o potencijalnom automobilu.

Slika nije dostupna Volkswagen priprema električne verzije Tiguana i T-Crossa te zvijer koja će biti bazirana na istoj platformi kao i Porsche

Što se animiranog filma tiče, iz VW-a su objavili kako će likovi u njemu “doživjeti svoje avanture u različitim električnim vozilima Volkswagenove ID obitelj” koja, među inim, uključuje i električnu Bubu. Također, kažu kako je to prilika da šira javnost upozna njihove električne automobile, a u isto vrijeme ovaj bi animirani film zaista mogao biti neka vrsta najave još jednog povratka njihova legendarnog vozila.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti