Toyotini će autonomni automobili pomoću umjetne inteligencije upoznavati putnike

Toyotina autonomna vozila bit će opremljena virtualnim asistentom koji će tijekom vožnje čavrljati s vozačem.

B.F.M. | 20.10.2017. / 11:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Toyota ubrzano radi na razvoju cijelog niza pametnih uređaja, rješenja i vozila koja planira prestaviti tijekom Olimpijskih igara koje će se 2020. održati upravo u Japanu.

Među zanimljivim su inovacijama i Toyotina autonomna Concept-i vozila koja će biti opremljena virtualnim asistentom Yuijem.

Toyota planira 2020. započeti s testiranjam, a uvjereni su da će njihovi autonomni automobili biti drugačiji od onih koje mnoge druge kompanije testiraju, jer će biti opremljeni umjetnom inteligencijom.

Toyota je za svoje automobile razvila Yui, umjetnu inteligenciju na čije su razvijanje potrošene milijarde dolara. Yui će tijekom vožnje čavrljati s putnicima (odnosno vozačem) kako bi ih upoznao i naučio što vole, kako se osjećaju i koje su im navike.

Koristeći umjetnu inteligenciju, želimo proširiti i produbiti iskustvo vožnje te time aute ponovno učiniti voljenima, rekao je Makoto Okabe, generalni menadžer jednog od Toyotinih odjela za planiranje budućeg poslovanja.

Yui nije jedina značajna inovacija koje Toyota sprema za 2020. U planu je predstaviti i leteće automobile, ali i kamione koje pogoni vodik.

Izvor: NBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti